Görev süresinde yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen ve 2024 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden ayrılan Hafize Gaye Erkan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde etkin bir göreve getirileceği iddia edildi. 

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Erkan’ın adı, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte tekrar gündeme geldi. Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi ve Yatırım Ofisi’nin birleştirilmesiyle oluşturulan “Yatırım ve Finans Ofisi”nin başına geçebileceği ileri sürüldü. Bu iddianın ortaya atılmasında, Erkan’ın ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Tom Barrack ile olan yakın ilişkilerinin etkili olduğu belirtildi. 

Erkan, 2023 yılı sonunda Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a verdiği röportajda “İstanbul, Mashattan’dan pahalı” ifadesiyle ve apartman görevlisiyle yaptığı fiyat sohbetleriyle kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu açıklamaların ardından kısa süre içinde görevinden ayrılmıştı. 

Röportajında, "Biz yoğurdu dışarıdan almıyoruz, kendimiz mayalıyoruz. Apartman görevlimiz Sadık Abi’ye de fiyatları soruyorum. Bazen TÜİK fiyatları artmış diyor ama markette değişiklik yok. Sadık Abi ‘git bir de soğana bak’ diyor" sözleri uzun süre tartışma yaratmıştı. Ancak, Erkan’ın olası yeni göreviyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  

Ankara'da elektrik direklerinde art arda patlama meydana geldi Ankara'da elektrik direklerinde art arda patlama meydana geldi

Kaynak: İNTERNET HABER