53 yaşındaki Yaşar Çakmak, 2005 yılında Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde ameliyat edildi. Ameliyatın ardından karın ağrıları çeken Çakmak, hastaneye gitti. Bu ağrıların yarasından olduğu düşünüldü. Ancak Çakmak’ın ağrıları bir türlü geçmedi ve ağrıların sebebi belirlenemedi. Başka hastalık teşhisleri konarak tedavi almaya başlayan Çakmak, 18 yıl sonra Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin tıbbi patoloji tetkik sonuç raporuna göre karnında üç parça gazlı bez olduğunu öğrendi. 18 yıl boyunca farklı tedavi yöntemleri gören Çakmak, yüzde 73 engelli hale geldi.

“BU AMELİYATTAN SONRA BİR TÜRLÜ SAĞLIĞIMA KAVUŞAMADIM”

Yaşar Çakmak, 2005 yılında Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde yapılan anjiyo sonrası karnında üç parça bez unutulduğunu ve 18 yıl sonra bunu öğrendiğini belirtti. Çakmak, “Rahatsızlığımdan dolayı 2005 yılında Giresun’da gittiğim hastanede anjiyo yapıldı. Bu ameliyattan sonra bir türlü sağlığıma kavuşamadım. Ondan sonraki süreç benim için baya sıkıntılı geçti. Karın ağrılarım, sağlık şikayetlerim bir türlü bitmedi. Birçok defa başka hastanelere gittim. Gittiğim hastanelerin birinde kanser tanısıyla tedavi uygulanmaya başlandı ancak, patoloji raporları gelince kanser olmadığım anlaşıldı. Ancak bir türlü şikayetimin nedeni de bulunamıyordu. Son yıllarda karnımda şişlik meydana gelmeye başlayınca Samsun'daki Ondokuzmayıs Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat etme kararı aldılar. Yapılan ameliyatta karnımda en büyüğü 15x9 cm, en küçüğü 1,8 x 0,6 üç adet spanç olarak bilinen gazlı bez bulundu” ifadelerine yer verdi.

“MADDİ MANEVİ KAYBIM BİR TARAFA KALICI SAĞLIK SORUNLARI BIRAKTI”

Yaşar Çakmak, Karnındaki gazlı bezin ameliyatla çıkarılmasının ardından şikayetlerinin son bulduğunu ancak gazlı bezin vücudunda kalıcı sağlık sorunlarına neden olduğunu belirterek, “2005 yılındaki ameliyatta karnımda unutulan gazlı bez 18 yıl sonra çıkarıldı ama bende telafisi mümkün olmayan sağlık sorunları bıraktı. 18 yıl boyunca gazlı bez nedeniyle sağlık mücadelesinde verdiğim maddi, manevi kaybım bir tarafa kalıcı sağlık sorunları bıraktı. Sol ayak parmağımın birini kaybettim. Gazlı bezin tetiklemesi sonucu sağ ve sol kalçalarıma platin takıldı. İç organlarım zarar gördü. İlk ameliyat olduğumda zımba gibiydim şu anda yüzde 73 engelli haline geldim” diye konuştu.

“BU İHMALİ ONLARIN YANINA BIRAKMAYACAĞIMA İNANIYORUM”

Bundan sonrası için hukuk mücadelesi vereceğini de kaydeden Çakmak, “Sağlığımda telafisi mümkün olmayan izler bırakan bu sağlık skandalı nedeniyle hukuk mücadelesi vermek istiyorum. Bana büyük acılar çektiren ve bu hale getiren ihmalde kimin parmağı varsa tespit edilerek, gerekli cezanın verilmesini istiyorum. O dönem beni ameliyat eden doktorları biliyorum. Hala bu göreve devam ediyorlar. Doktorların birisi özel bir hastanede çalışıyor, diğerinin ise nerede görev yaptığını bilmiyorum. Ama devletimize, Sağlık Bakanlığımıza ve adaletimize güveniyorum. Bu ihmali onların yanına bırakmayacağına inanıyorum” dedi.

İHA

Editör: Kadir Buğra Topkaya