Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Vekili ve Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Furkan Ali Çiftçioğlu, sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çekti ve hastanelerdeki X-ray cihazlarının etkisiz kullanımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçioğlu, sağlıkta şiddetle mücadelede caydırıcı cezaların eksikliği ve alınan tedbirlerin yetersizliğine vurgu yaptı. Çiftçioğlu, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla yıllardır mücadele ettiklerini belirtirken, caydırıcı cezaların olmamasının şiddet olaylarını artırdığını ifade etti. 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait verilerle, sağlıkta şiddet vakalarının hızla arttığını vurgulayan Çiftçioğlu, 2023 yılında basına yansıyan 457 vaka olduğunu ve şiddet vakalarının 2024'ün ilk yarısında şimdiden 2023 yılı seviyelerine ulaştığını ifade etti. 

Genç Sağlık Sendikası X Ray Cihazları Hastanelere Süsü Olarak Konuldu (2)

"X-RAY CİHAZLARI EFEKTİF KULLANILMIYOR"

Gölbaşı Belediyesinden üniversite öğrencilerine çay ve atıştırmalık ikramı Gölbaşı Belediyesinden üniversite öğrencilerine çay ve atıştırmalık ikramı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlıkta şiddetin önlenmesi adına aldığı tedbirlerden olan hastanelerde X-ray cihazları konulması konusuna dikkat çeken Çiftçioğlu, alınan karar doğrultusunda bazı hastanelere X-ray cihazları konulduğunu fakat, cihazların efektif bir şekilde kullanılmadığını söyledi. 

"Bazı hastaneleri x-ray cihazları konulmuş olsa da, hiçbir şekilde efektif kullanılmıyor ve cihazlar çalıştırılmıyor. Geldiğimiz noktada X-ray cihazları süs olarak konuldu. X-ray cihazları her ne kadar konulmuş olsa da belki güvenlik personelinin eksikliği, belki altyapı eksikliği sürdürülebilir olarak görmedikleri için cihazları şu an çalıştırmıyorlar. X-ray cihazlarının efektif bir şekilde kullanılmasını bekliyoruz. 
 

"SAĞLIKTA ŞİDDETİN KATOLOG SUÇU OLARAK SAYILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Sağlıkta şiddetin katalog suçları arasında sayılmasını ve caydırıcı cezaların getirilmesini talep eden Çiftçioğlu, şiddetin önlenmesi için Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Adalet Bakanlığı'nın da devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Çiftçioğlu, sağlıkta şiddet olaylarının sadece Sağlık Bakanlığı’nın değil, Adalet Bakanlığı’nın da destek vermesi gereken bir mesele olduğununun altını çizdi.

"Biz, sağlıkta şiddetin katalog suçu olarak sayılmasını ve caydırıcılığı olan cezaların bulunulmasını talep ediyoruz. Sağlıklı şiddetin katalog suçlar arasında sayılacağından bahsedilerek bununla ilgili çalışmalar yapıldı ancak, bugün gelinen noktada hala dava sonuçlarında bunun bir katalog suçu sayılıp ağır cezalara çarptırıldığını görmüyoruz. Bunun yanı sıra en başta Sağlık Bakanlığımız, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılmasını ister. Ancak burada çözüm sadece Sağlık Bakanlığı'nda bitmiyor. Adalet Bakanlığı da aynı şekilde destek olması ve bu işin bürokratik kısmını halletmesi gerekiyor."

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ