Gazze'deki hastanenin halini gören BBC muhabirin gözyaşlarına boğuldu. İşte İsrail'in bombardımanına hedef olan Gazze'den güncel bilgiler.

Güney Kore’den Kuzey’e karşı teknolojik hamle: 3. yerli casus uydu yörüngede Güney Kore’den Kuzey’e karşı teknolojik hamle: 3. yerli casus uydu yörüngede

BM ve DSÖ gibi uluslararası kuruluşlar, İsrail'den tahliye emrini geri almasını istiyor. Ancak bu tür çağrılar genellikle yetersiz kalıyor. Uluslararası toplumun, Gazze'de yaşanan insani krize daha etkin bir müdahalede bulunması gerektiği belirtiliyor.

BBC Muhabiri Gazze'deki Hastaneyi Görünce Gözyaşlarına Boğuldu

BBC Arapça muhabiri Adnan El-Bursh, Gazze'deki El-Şifa Hastanesi'nde yaşanan insani krizi canlı yayında gözyaşlarına boğularak aktardı. Muhabir, "Bugün kariyerimin en zor günlerinden biri oldu. Hayatımda görmediğim bir manzara ile karşı karşıya kaldım" dedi. İsrail'in Gazze'yi tam abluka altına alması ve insani yardımların bölgeye ulaşmasını engellemesi sonucu, hastaneler ve yoğun bakım üniteleri tamamen dolmuş durumda. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve BM, İsrail'den tahliye emrini geri almasını istedi.

İnsani Krizin Boyutları

Gazze'de yaşanan insani kriz, hastanelerin elektrik ihtiyacını jeneratörlerle karşılamak zorunda kalmasına ve yoğun bakım ünitelerinin dolup taşmasına neden oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Gazze'de sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu açıkladı.

Medyanın Rolü ve Etkisi

Bu tür trajik olaylar karşısında medyanın rolü ne olmalı? BBC muhabirinin gözyaşları, Batı medyasında geniş yer buldu. Ancak bu tür duygusal tepkiler, sorunun çözümüne katkı sağlar mı?