Galatasaray takımında uzun süre oynamış stoper mevkinde yer alan Semih Kaya milli takımda da oynayarak birçok zafere şahit olmuştur.
Semih Kaya 1991 yılında İzmir’de doğmuştur. Bergama’da doğan ünlü futbolcunun babası Memiş Kaya annesi Yüksel Kaya’dır. Anıl ve Sami adında iki abisi vardır Semih Kaya’nın. Eğitim hayatında ise liseyi İstanbul Davutpaşa lisesinde okudu. 2001 yılında futbola başladı. 2004 yılında İzmir’in Altay takımında oynarken Galatasaray tarafından fark edildi ve Sarı Kırmızılıların altyapısına alındı. 17 Ocak 2009 tarihinde Malatyaspor ile yapılan maçta 86. dakikada Emre Aşık‘ın yerine “28” numaralı formasıyla sahaya çıktı.
2009 yılı ise Semih Kaya için adeta sakatlıklar dönemi oldu. Neredeyse hiç forma şansı bulamadı. 2009-2010 sezonun ikinci devresinde Gaziantepspor’a satın alma opsiyonlu olarak kiralandı. 2010-11 sezonunda eski takımı Galatasaray’a döndü.
Semih Kaya 17 Mayıs 2016 tarihinde basketbol oyuncu Yasemin Saylar ile dünya evine girdi.
Semih Kaya, kariyer sonunu ise Galatasaray takımında yaptı. 12 Ağustos 2022 tarihinde futbolu bıraktı.
Semih Kaya nerelidir?
Semih Kaya 1991 yılında İzmir Bergama’da doğmuştur.
Semih Kaya kaç yaşında?
Semih Kaya 1991 doğumlu olup 33 yaşındadır.
Semih Kaya hangi takımlarda oynadı?
Semiha Kaya profesyonel olarak,
2008- —– – Galatasaray
2009-2010 – Gaziantepspor (kiralık)
2010-2011 – Kartalspor (kiralık)
Takımlarında oynadı.