İzmir'de kaldığı huzurevinde 92 yaşında yaşamını yitiren, Türk halk müziğinin önemli temsilcilerinden Rıza Konyalı'nın cenazesi, defnedildi.

Konyalı'nın cenazesi, ailesi tarafından Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Hatay Murat Reis Camisi'ne getirildi.

Burada öğle vakti gerçekleştirilen cenaze törenine sanatçının ailesi, dostları ve hayranları katıldı. Cenaze namazının ardından Konyalı'nın naaşı, defnedilmek üzere Seferihisar Yeni Mezarlığı'na götürüldü.

BAĞLAMASI TORUNUNA EMANET EDİLDİ
Rıza Konyalı'nın torunu Keremcan Konyalı, dedesinin dolu ve anlamlı bir hayat yaşadığını belirterek, “Dedem, turnelerindeki anılarını hep anlatırdı. En çok bu şarkıyı sevdiler, en çok bu şarkıda oynadılar diye söylerdi. Konya halkını her zaman baş tacı ederdi. Gittiği her yerde sevilen bir insandı” dedi.

Diğer torunu Beril Konyalı, “Dedem ve babaannemle büyüdüm. Üzerimde çok emekleri var. Bağlamasını bana emanet etti. Onu her elime aldığımda dedemi hatırlayacağım” diye konuştu.

RIZA KONYALI KİMDİR?
Konya'nın Dolapcami Mahallesi'nde 1933'te dünyaya gelen 2 çocuk babası Konyalı, müziğe cura çalarak başladı. Çocuklarındaki yeteneğini fark eden ailesi o dönem evlerindeki 2 atı satıp küçük Rıza'ya bağlama aldı.

Askerlik dönüşü İzmir'e yerleşen sanatçı, sesi ve bağlamadaki hüneriyle kısa sürede dikkatleri üzerinde topladı. Bir tanıdığının vasıtasıyla İstanbul'da ilk taş plağını dolduran Konyalı, Ferdi Tayfur, Müzeyyen Senar, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Mustafa Keser, Neşe Karaböcek gibi birçok sanatçıyla aynı sahneyi paylaştı. Besteleri ve söylediği türkülerle tanınan Konyalı, kariyeri boyunca 450 taş plak çıkardı.