31 Mart Yerel Seçimleri'ne bağımsız olarak katılan ve Çanakkale'nin Yenice ilçesinin Kalkım Beldesi'ni kazanan Türkiye'nin en genç belediye başkanı Zeynep Çelik, kısa bir süre sonra AKP'ye katıldı.

Çelik, AKP Çanakkale 8. Olağan İl Kongresi'nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından rozetini takarak partiye resmi olarak katıldığını duyurdu.

Çelik, katılım kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin gençlere verdiği değer ve vizyon bana bu kararı aldırdı. Bu partinin bir üyesi olmak benim için gurur verici. Bu cesareti ve imkânı bana sunan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

5 yıl boyunca Kalkım Beldesi'nde belediye başkanlığı görevini sürdürecek olan Zeynep Çelik, Kalkım'a yakışır hizmetleri sunmayı ve halkına değer vermeyi kendisine borç bildiğini ifade etti.

Zeynep Çelik'in AKP'ye katılmadan önce sosyal medyada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Milletvekili Oktay Saral ile çektirdiği bir fotoğrafı dikkat çekmişti.

Saral, yerel seçimlerden kısa bir süre önce Yenice'yi ziyaret etmişti.