Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Yapı Kredi Bankası, Avrupa'daki büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım attı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank ile satış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Yapı Kredi, Alman Bankhaus J. Faisst'ı (BHF) satın alarak Almanya pazarına giriş yaptı.

Yapı Kredi, BHF'nin hisselerinin tamamını satın alarak bankanın adını "Yapı Kredi Almanya" olarak değiştirecek.

60 milyon Euro'luk sermaye artırımı ile güçlendirilecek olan banka, Ağustos ayından itibaren yeni kimliğiyle hizmet vermeye başlayacak. Yapı Kredi Almanya'nın genel müdürlük görevini ise Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek.

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, satın alma süreciyle ilgiliyaptığı açıklamada, BDDK, Avrupa Merkez Bankası ve Almanya düzenleyici otoritelerinin onayının alındığını belirtti.

Erün, Yapı Kredi Almanya'nın Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkileri güçlendireceğini ve iki ülke arasında faaliyet gösteren firmalara önemli bir finansal çözüm ortaklığı sunacağını ifade etti.