AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı kanun teklifi, kamuoyunda büyük tepkilere yol açmaya devam ediyor
Taslağa göre, sokak hayvanları öncelikle sahiplendirilmeye çalışılacak ve bunun için 30 günlük bir süre tanınacak. Ancak bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.
Bu yasa taslağına ilişkin tartışmalar sürerken, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Oda TV'de yer alan habere göre, Soylu uyutulma seçeneğine karşı çıkarak şu ifadeleri kullandı:
"Köpeklerin uyutulması, toplumumuzda büyük yaralar açar ve geri dönüşü olmayan travmalara neden olur
Avrupa’nın bu konuda uyguladığı kötü örnekler, bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilemez. Bu sorunu çözmek belediyelerin sistemli bir biçimde yapması gereken bir iştir. Canların hayatı polemik konusu yapılmamalıdır. Onlar Allah’ın bize emanet ettiği sessiz kullarıdır. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü."
Soylu'nun bu açıklaması, yasa taslağına yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu ve sokak hayvanlarının korunması için daha insancıl çözümler bulunması gerektiği yönündeki talepleri güçlendirdi.