Naci Görür’den korkutan açıklama geldi. Naci Görür iki bölgeyi işaret ederek kurtulma şansı yok tam riskin altında ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki deprem riskine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Gemlik muhakkak taşınmalı. Gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuluyla dolu. Kurtulma şansı yok" diye konuştu.
Hatay'ı, Maraş'ı söylediğimiz gibi, Tunceli'ye sahip çıkın çok önemli diyen Görür, Tunceli’nin tam riskin altında olduğunu ifade etti.
Gemlik’in mutlaka taşınması gerektiğini ifade eden Naci Görür, “Gemlik, Geyve-İznik-Gemlik, gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Yani kurtulma şansı yok. Belki orada böyle tek katlı, çok zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma.
Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerler de var, şimdi rant modasına uyup oralar da yükselmeye kalkar. Gemlik güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için onu bu Armutlu yarımadasına veya güneyine o yüksek yerlere, sağlam yerlere burayı taşımak lazım” dedi.
Tunceli ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür, 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini açıkladı.
Görür, “Onun için ben birkaç gün önce söyledim, Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Orada dikkatli olalım. Bunlar gerçekten tehdit altında. Aynen Hatay'ı söylediğimiz gibi, Kahramanmaraş'ı söylediğimiz gibi, Elazığ'ı söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Çünkü tam riskin altında” şeklinde konuştu.