Meteoroloji, son hava durumu raporunu paylaştı! İstanbul dahil 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapılırken, Prof. Dr. Orhan Şen, Edirne ve Kırklareli için kar yağışının beklendiğini belirtti. İşte il il tahminler ve 15 Aralık - 19 Aralık hava durumu raporu...
Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Bugün cuma Marmara ve Ege'de yağış var. Rüzgar Marmara'da öğlene doğru kuzeye dönecek. Ege'de lodos devam edecek. Yağışlar yağmur şeklinde gece yarısından sonra Edirne Kırklareli çevreleri kar yağışlı. Sıcaklıklar Marmara, Ege, Batı Karadeniz'de 8-10 derece azalacak" dedi.
Ardından Şen, "Marmara'da öğlen lodos yerini poyraza bırakacak. Öğleden sonra sıcaklıklar azalacak. İstanbul, Çanakkale, Bursa, Edremit, Kocaeli'nde kuvvetli yağmur olumsuzluk yaratabilir. Bugün akşam evinize erken gelin" ifadelerini kullandı.
Şen, bir sonraki paylaşımında, "Bugün İstanbul'da yağışların sabah saatlerinde Avrupa, öğleden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak eseceği bir gün geçireceğiz. Gündüz sıcaklık 12, yarın 8 derece olacak. Yarın da İstanbul'da yağmur var, ancak kar beklemiyoruz" dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağı belirtiliyor. Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yağışlar görülecek. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) fırtına şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Öte yandan Meteoroloji'den 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli için turuncu, Bursa, Edirne, İstanbul ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı