Samsun'da trafik ekipleri, şehir trafiğini daha güvenli hale getirmek adına yaptıkları denetimlere bir yenisini ekledi. Bu kez odak noktası sadece araçlar değil, aynı zamanda yayalar oldu. Yapılan denetimlerde kırmızı ışık ihlali yapan yayalara ciddi para cezaları uygulandı.

Kentte yaşayanların trafikle ilgili yaşadığı sorunlara çözüm arayışları devam ederken, trafik kurallarına uymayan yayalara yönelik alınan önlemler dikkat çekti. Özellikle kırmızı ışıkta geçen yayaların trafiği riske attığı düşünülerek bu konuda caydırıcı önlemler alındı.

Trafik ekipleri, özellikle Cumhuriyet Dış Kavşak ile Türkiş Dış Kavşak'ta yaptıkları bir saatlik denetimde, kırmızı ışık ihlali yapan 50 yayaya toplamda 34 bin 500 TL para cezası uyguladı. Her bir yayaya 690 lira olarak belirlenen ceza, kırmızı ışıkta geçmenin ciddiyetini vurgulamayı amaçlıyor.

Denetim sırasında yakalanan yayalar, kendilerini savunmaya çalışsa da trafik kurallarına uymamanın cezai yaptırımlarıyla karşılaştılar.

Bu yeni uygulama ile trafikte sadece sürücüler değil, yayalar da kurallara uyma konusunda daha dikkatli olmaya teşvik ediliyor. Yapılan cezai işlemlerle güvenli bir trafik ortamının sağlanması hedefleniyor.