Transfer döneminin son günlerinde kadrosuna En-Nesyri, Saint-Maximin ve Amrabat gibi yıldız isimleri katan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi kadrosunu teslim etmiş olmasına rağmen transfer çalışmalarına devam ediyor. Teknik direktör Jose Mourinho'nun ısrarla takımında görmek istediği Cristian Medina için şartları zorlayan Fenerbahçe yönetimi, yıldız futbolcu için dördüncü kez teklif yaptı.
Fotomaç'ın haberine göre, Fenerbahçe yönetimi, son yaptığı teklifi güncelleyerek Boca Juniors'a yeni bir öneride bulundu. Arjantin ekibine dördüncü kez teklif veren sarı-lacivertliler, transferi 13 Eylül'e kadar tamamlamayı hedefliyor. Cristian Medina da Meksika'dan dönen Boca Başkanı Juan Roman Riquelme'yle yüz yüze bir görüşme gerçekleştirerek ayrılmak istediğini ve Jose Mourinho'yla çalışmayı hayal ettiğini net bir şekilde dile getirdi. Riquelme'nin bu görüşmeden sonra daha ılımlı hale geldiği ve Medina'yı satmanın daha iyi olacağını kabul ettiği belirtildi.
Fenerbahçe, Cristian Medina'nın sözleşmesini bile hazırladı. Oyuncuyla 2029'a kadar sözleşme imzalanacak ve tangocuya yıllık 2 milyon euronun üzerinde bir maaş verilecek
Ayrıca, kontratta serbest kalma maddesi de yer alıyor. Boca, onay verdiği an Cristian Medina'ya sadece imza atmak kalacak.
Fenerbahçe, Medina'yı aslında bir gelecek yatırımı olarak görüyor.
22 yaşındaki oyuncudan hem iki yıl içinde faydalanmayı, hem de ardından tangocuyu, 40 milyon eurolara elden çıkarıp kulübe kazanç sağlamayı planlıyor.