AK Parti'nin 18 Ocak'ta Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamaması durumunda

İYİ Parti'nin Ankara için planı netleşiyor. İYİ Parti, bu durumda Turgut Altınok'u kendi adayları olarak gösterecek.

Ancak AK Parti, Altınok'u aday olarak açıklarsa, İYİ Parti, sosyal demokrat bir kadın aday ile seçimlere katılmayı düşünüyor

CHP ve AK Parti'nin 'ülkücü' adaylarına alternatif bir seçenek sunarak seçmenin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Geçmişte Meral Akşener ile Görüşme İddiası İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'in ortaya attığı "Turgut Altınok'un 2019'da Meral Akşener ile görüşüp İYİ Parti'nin adayı olmak istediği" iddiasına karşılık, Altınok bu iddiayı reddetmiş ve İYİ Parti'den adaylık teklifi aldığını belirtmiştir.

Altınok, siyasi hayatı boyunca hiç kimseden adaylık talebi almadığını ve bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etmiştir.