Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesinin DEM Partili Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, "terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Sıddık Akış'ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması tamamlandı.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akış'ın "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.
Ayrıca, mahkeme heyeti "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan diğer sanıklardan İzzet Belge, Hıfzullah Kansu, Kadriye İlbaş, Mikail Atan,
Seyhan Şahin ve Faruk Yıldız'a 8 yıl 9'ar ay, Tahir Koç, Hüsna Sağın ve Hamdiye Çiftçi Öksüz'e ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.
Kararın ardından ise DEM Parti eş başkanı Tülay Hatimoğulları, valilik önünde bir açıklama yaptı.