Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 15,75'lik artış, enflasyondan doğan zam oranı ile hesaplara yansıtılmaya başlandı.
Bu artış, emekli maaşlarının kök aylıklarına uygulanarak bugün itibarıyla maaşlar hesaplara yatırılmaya başladı.
SSK emeklileri 17-26 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında maaşlarını alacak.
Ayrıca, en düşük emekli maaşının 14 bin 469 liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifi, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
Bu düzenleme, 2025 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek ve 12 bin 500 lira olarak belirlenen aylık asgari ödeme tutarını 14 bin 469 liraya çıkaracak.
Ancak, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması için zaman yetişmezse, farklar Şubat ayında hesaplara yatırılacak.