Geçtiğimiz yılın Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu yılki Milletler Ligi macerasına Türkiye’de başlamıştı. Antalya'da oynanan ilk hafta maçlarında 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Filenin Sultanları, Hollanda ve Fransa karşısında galip gelirken, Japonya ve İtalya'ya mağlup olmuştu.

Milletler Ligi’nin ikinci etabı için ABD’ye giden takım, burada başarılı performansını sürdürdü.

ABD'deki ikinci hafta müsabakalarında ilk iki maçında Almanya ve Sırbistan'ı 3-1'lik skorla mağlup eden Ay-yıldızlılar , Güney Kore maçını ise set vermeden 3-0 kazandı.

Filenin Sultanlari Almanya 2

ABD’Yİ KARAR SETİNDE MAĞLUP ETTİK

Filenin Sultanları, Voleybol Milletler Ligi'nin ikinci haftasının son maçında ABD'yi 21-25, 25-20, 25-21, 12-25, 15-12 setlerle 3-2 mağlup etti ve Texas'taki galibiyet serisini sürdürdü.

Arlington kentinde oynanan mücadelede ev sahibi ABD’yi yenen Filenin Sultanları, maçtan 2.97 puan alarak 388.68 puanla dünya 1 numarası unvanını korumayı başardı.

Filenin Sultanlari Sirbistan

MELISSA VARGAS’IN SAYISI MAÇA DAMGA VURDU

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızı Melissa Vargas, VNL 2024'te oynanan ABD maçını 27 sayıyla tamamladı. Yıldız voleybolcu karşılaşmada gösterdiği performansla maça damga vurdu.

Vargas, özellikle maçın karar setinde 5-5 eşitlik bulunurken yaptığı savunma sayısıyla ön plana çıktı. Ebrar Karakurt’un savunması sonrası Gizem Örge’nin dokunuşunun ardından topu ABD sahasına göndermeyi başaran Vargas’ın sayısı bütün salonu ayağa kaldırdı.

MİLLETLER LİGİ 3. HAFTA

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin üçüncü haftasında 12-16 Haziran tarihleri arasında Hong Kong’ta Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’mızın Milletler Ligi 3. haftasında maç takvimi şöyle:

12 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Tayland

13 Haziran 2024 15.30 / Dominik Cumhuriyeti-Türkiye

15 Haziran 2024 15.30 / Çin-Türkiye

16 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Brezilya

Kaynak: TRT SPOR