Bu sezon kanat forvet hattında Allan Saint-Maximin'den ve yerli oyunculardan (İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın) beklenen katkıyı tam olarak alamayan Fenerbahçe, bu bölgeye mutlaka üst düzey bir takviye yapmak istiyor. Şu an itibarıyla teknik direktör Jose Mourinho ile yola devam etmeyi düşünen yönetim, Portekizli hocanın da istediği isimlerden biri olan Liverpool'lu Federico Chiesa için temaslara başladı.
Chiesa Liverpool'dan Ayrılıyor Mu?
İngiliz medyasının İtalyan basınından Calcimercato'ya dayandırdığı habere göre, Federico Chiesa, Liverpool'un Mohamed Salah ile sözleşme yenilemesi üzerine takımdan ayrılma kararı aldı. Liverpool'da Salah, Gakpo, Jota ve hatta Harvey Elliott gibi yıldızların gerisinde kalan 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun, yeterli şansı bulamayacağını düşündüğü için transfer tekliflerini değerlendireceği kaydedildi.
Kariyeri Başarılarla Dolu, Potansiyeli Yüksek
Kariyerinin en iyi dönemini 2020-2021 sezonunda 46 maçta 15 gol 11 asistle kapatan Chiesa, İtalya Milli Takımı formasıyla da 51 kez sahaya çıktı. Yüksek potansiyeli ve tekniğiyle bilinen Chiesa'nın en yüksek piyasa değeri ise 70 milyon Euro'ydu. Bu sezon Liverpool'da 12 maçta forma giyen İtalyan kanat forvet, 2 gol atıp 2 asist yaptı.
Fenerbahçe Yönetimi Transfer İçin Harekete Geçti
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco'nun Federico Chiesa'nın menajeri Fali Ramadani ile görüşmelere başladığı öğrenildi. Başkan Ali Koç'un da bu transfer için kulübün tüm şartlarını seferber etmeye hazır olduğu belirtiliyor.