ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde 2022 yılında düzenlenen baskında el konulan materyalleri geri vermeye başladı.
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray İletişim Direktörü Steven Cheung, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “FBI, Başkan’a hukuksuz ve yasa dışı baskınlar sırasında alınan materyalleri geri veriyor. Kutuları bugün teslim alıp Air Force One’a yüklüyoruz.” ifadelerini kullandı.
"BAŞKANLIK KÜTÜPHANESİ'NE GİDİLECEK"
Trump ise Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, kutuların Florida’ya getirildiğini ve bunların Başkanlık Kütüphanesi’ne dahil edilmesinin planlandığını belirtti. Eski başkan, FBI’ın baskınını “siyasi bir rakibe yapılan ve pek de işe yaramayan bir saldırı” olarak tanımlayarak, “Ülkemizde adalet artık yeniden tesis edilecek.” dedi.
33 KUTULUK SORUŞTURMA
FBI, Ağustos 2022’de Trump’ın Mar-a-Lago malikanesinde hakim kararıyla arama yaparak 33 kutuya el koymuştu. Soruşturma, Trump’ın gizli belgeleri usulsüz şekilde muhafaza ettiği ve yetkililerin belgeleri geri alma çabalarını engellediği iddialarına dayanıyordu. Baskın sonrası uzun süredir devam eden hukuki süreçte Trump ve ekibi, FBI’ın belgeleri haksız yere aldığını savunuyordu.