Isıtma sisteminde verimli ısı üretimidir. Radyatörlerde ısı kaybı yaşanır ve istenilen ısı seviyesine ulaşılamaz. Kazan temizliği ile profesyonel radyatör temizliği farklı ürünlerdir ve karıştırılmaması gerekir. Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi temizliği nedir nasıl yapılır? Kombi temizliğinin püf noktaları neler? Evde petek temizliği nasıl yapılır? Evde kombi temizliği nasıl yapılır? Evde kombi temizliğinin püf noktaları neler? gibi aramaların cevapları haberimizde...

radyatör temizliği; Bu bölgedeki işletmelerin ürettiği ısıtma sistemine ait tüm boru ve radyatörleri kapsayan bir çalışmadır. Radyatör temizliği bir dizi özel petek temizleme kimyasalları ve koruyucu maddeler kullanılarak yapılır.

Kazan temizliği petek temizliğinden bağımsız olarak kazan içindeki parçaların temizliği profesyonel ustalar tarafından yapılmaktadır. Bunların bir kombinasyonu da hizmetler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Petek Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?

Radyatörü temizledikten sonra ilk kombi kapatılmalıdır. Daha sonra petek içerisinde biriken suyun boşaltılması gerekir.

Banyolarda tahliye vanaları bulunmaktadır. Tahliye vanası bulunmadığı takdirde radyatörlerdeki su çıkışı, radyatörlerde bulunan yıkama vanası kullanılarak tahliye edilebilir.

Sistemdeki su tamamen tahliye edildikten sonra kombi radyatörlerin kapakları açılarak boruya olan bağlantılar kesilmelidir.
Radyatörler duvardan çıkarılıp yıkanmalıdır. Suyu peteklere yönlendirmek için basınçlı su kullanarak tuvalet.

Temizlenen temizleme suyu, kirli su temizleninceye kadar geçirilir. Tüm petekler temiz su ile basınçlandırılır. Bu, alanınızın kombinasyonu ile hızlandırıcı ve cihaz kombinasyonunun daha iyi olduğu anlamına gelir.

Tüm radyatörlerin ayrı hava beslemesi olduğundan kombi kombiler artık kullanılabilir. Bunun dışında benzer bir işlem deneyimli bir usta tarafından petek temizleme cihazı, kimyasallar ve kimyasallardan korunma yöntemleri kullanılarak da yapılabilir.

Petek Temizliği Yöntemleri

Kombi soğutucunun bir profesyonel tarafından temizlenmesi için aşağıdaki prosedürlerin sırasıyla takip edilmesi gerekmektedir:

Kazanın kurulu olduğundan emin olun. İçerisindeki fonksiyonlarla birlikte, sistemdeki kirli suyun kirlenmesini önlemek için kombinin dönüş vanası kapatılmalıdır.
Daha sonra banyodaki havluluk çıkarılarak cihaz havluluk girişi üzerinden makineye bağlanır.
Kirli suyun tahliyesi için çıkış vanasına uzatılan hortumun diğer ucu en yakın lavabo veya tuvalete yerleştirilir.
Kombi temizleme makinesine su ilave edilerek kombi temizleme makinesi çalıştırılır.
Sistem temellere dayanmaktadır.
Tüm radyatörlerin çıkış ve giriş vanaları kapalıdır. Kalori sıcaklığı kademeli olarak kapatıldığından, temizlemeye başlayan petek çıkış ve giriş vanaları ve petek sırasıyla açık kalır.
Petek temizleme kimyasalı ısıtma sistemine verilirken bu işlem sonunda koruyucu madde kullanımı da ihmal edilmemelidir. Tüm bu operasyonların bir uzman tarafından yapılması mantıklı olacaktır.
Radyatörler temizlendikten sonra radyatörlerdeki havanın uzaklaştırılması gerekir.

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?

Radyatör temizliği ve bunların kombinasyonu aynı mantığı izler. Ancak kullanılan makinenin düşük seviyede olduğu dikkate alınmalıdır.

Radyatör sıcaklığı ayarlandıktan sonra kazan çıkış vanalarının bulunduğu makineye bağlanır.
Makineye temiz su verilir. Makine kirli suyu kazana boşaltır.
Isıtıcılı bir cihaz, makine tankındaki bir su ısıtıcısıdır. Makinenin tankına yarım litre kazan temizleme maddesi ilave edilir.
Bu konuda bilmeniz gereken her şeye sahip olduğunuzdan emin olun.
Arıtılan su daha sonra kombiden durulanır.
Son olarak, sıcaklık koruma maddeleri bir fırça kullanılarak uygulanır.
Kazan sisteme su pompalanarak çalıştırılmalıdır.

Kombi Ve Petek Temizliği Önemi Nedir?

Kombi ve radyatör temizliğinin neden önemli olduğu bazı noktalardan bahsedecek olursak;

Ankara’da başıboş köpekler 35 tavuğu telef etti! Ankara’da başıboş köpekler 35 tavuğu telef etti!

Temizlik ve bakım, düşük enerji tüketimiyle yüksek verim sağlar.
Yüksek ısı çıkışı odalardaki tüm radyatörlerden sağlanır.
Kombide doğalgaz tüketimi azalırken maliyet tasarrufu da sağlanıyor.
Kazan aksesuarları ve özellikle sirkülasyon pompasının daha az kullanılması kazanın ömrünü uzatır.
Temizlik sırasında kullanılan kimyasal koruyucu pas oluşumunu engeller.
Radyatör temizliğinin bir diğer önemli faydası ise kimyasalların boruların eski kısımlarında biriken kalıntıları çözerek tıkanıklıkları giderebilmesidir.
Su borularının, radyatörlerin ve kazanın kullanım ömrü uzar.

Editör: ÖMER YILDIZCI