CHP'de Cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimi tartışmaları devam ederken, Dursun Çiçek, Mansur Yavaş'a verilen söz nedeniyle ikinci bir adayın ön seçimde yer alamayacağını iddia etti. Çiçek, Genel Merkez'in aldığı kararla tek adaylı bir seçim yapılmasının planlandığını belirtti. 

"İKİNCİ BİR ADAYIN YARIŞMASI ENGELLENMİŞ DURUMDA" 

CHP’de Cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak ön seçimle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Bu kez, ön seçimlere aday olup kısa süre sonra bu kararından vazgeçen Dursun Çiçek, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çiçek, CHP Genel Merkezi tarafından Mansur Yavaş’a söz verildiğini ve bu söz gereği ikinci bir adayın ön seçimde yer almasının istenmediğini öne sürdü.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Çiçek, şu ifadeleri kullandı: “Mansur Bey’e bir söz verilmiş ve bu söz doğrultusunda ikinci bir aday ön seçimde çıkmayacak. Yani Mansur Yavaş istemediği için bir ikinci adayın yarışması engellenmiş durumda.”

"GEÇMİŞTE BENZER BİR DURUMDA YAŞANDI"

Çiçek, açıklamalarına devam ederken, CHP'deki ön seçim sürecine dair iki temel görüşün öne çıktığını belirtti. İlk olarak, partinin tek adayla referandum tarzında bir seçim yapmayı planladığını ifade etti. Çiçek, bu durumun ardından “Mansur Bey’e bir söz verilmiş, ikinci bir aday ön seçimde istenmiyor. Bu, Genel Merkez’in aldığı bir karar” diye ekledi.

Eski Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den TVHB'ye ziyaret Eski Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den TVHB'ye ziyaret

Ayrıca, geçmişte de benzer bir durumu yaşadığını belirten Çiçek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak seçildiği dönemde, kendisinin sandığa gitmediğini ve oy kullanmama kararı aldığını hatırlattı. Çiçek, aynı düşüncelerle hareket ettiğini ve ön seçimdeki yöntem konusunda itirazını sürdürdüğünü belirtti.
 

Kaynak: Haber Merkezi