İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanları her geçen gün yoğunlaşırken ölü sayısı da artıyor. Dünya genelinde sivil ölümlerine tepkiler artmaya devam ederken Doritos Lays Ruffles İsrail malı mı? Doritos Lays Ruffles hangi ülkenin malı, sahibi kim? sorularını cevapları araştırılmaya başlandı. İşte Doritos Lays Ruffles İsrail malı mı? Doritos Lays Ruffles hangi ülkenin malı, sahibi kim? sorularının cevabı burada.
Doritos Lays Ruffles İsrail malı mı?
Doritos Lays Ruffles cipsleri de çoğu kişinin İsrail’e ait olup olmadığını merak ettiği markalardan biri. Ayrıca Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde İsrail'i boykot çağrıları yapılıyor. Bu bağlamda vatandaşlar her yerde İsrail ürün ve markalarını paylaşıyor ve satın almamamızı talep ediyor. Frito-Lay markası, 1930'ların başında iki bağımsız şirketin, The Frito Company ve H.W.Lay & Company'nin birleşmesiyle kuruldu. Birleşen iki şirket, 1961 yılında iki şirketin adlarını birleştirerek Frito-Lay, Inc.'i kurdu. onun adını aldı. 1964 yılında Frito-Lay, PepsiCo ile birleşmeye karar verdi. Bu birleşmeyle birlikte bu markalar PepsiCo, Inc. haline gelecek. çatısı altında toplandı. Frito-Lay bugün hâlâ PepsiCo, Inc.'in bağlı ortaklıklarından biridir. PepsiCo şirketi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pazarın yüzde 40'ına sahiptir. Küresel pazarda bu pay yüzde 30’dur. Ancak Frito-Lay, PepsiCo'nun dünya çapındaki toplam satışlarının yüzde 31'ini oluşturuyor.
Doritos Lays Ruffles hangi ülkenin malı, sahibi kim?
Hangi ürün ve markaların İsrail'e ait olduğu konusunda birçok soru ortaya çıktıkça vatandaşlar, en çok ilgilendikleri markaları tek tek araştırıyor. Bu bağlamda en çok aranan markalar arasında Fritolay firmasının ürünleri olan ve Türkiye'deki tüm market, bakkal ve büfelerde bulunan Doritos, Lays ve Ruffles yer alıyor. Frito-Lay markası altında yer alan Doritos, Ruffles ve Lays markaları sanılanın aksine İsrail markası değildir. Frito-Lay, ilk kez 1932'de San Antonio'daki Highland Şekerleme'nin müdürü Charles Elmar Doolin tarafından 100 dolarlık manuel patates doğrayıcıyla piyasaya sürüldü. O dönemde Frito Company olarak hayal edilen markanın üretim yeri Doolin'in annesinin mutfağıydı. Doolin, erkek kardeşi ve annesi, günde yaklaşık 10 pound kazanmaya yetecek kadar mısır cipsi üretebiliyorlardı.