Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başkent Ankara'da düzenlenen "Türkiye’de Üretilen Dini Bilginin Din Hizmetlerine Katkısı ve Diyanet Akademisi" sempozyumu başladı. Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dini bilginin hayatla iç içe olması gerektiğini vurgulayarak, salt bilginin değere dönüşmediği sürece verimli olmadığını ifade etti.

PEK ÇOK ALANDA HİZMET SUNULDU 

Prof. Dr. Erbaş, 2011 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları Diyanet Akademisi’nin 2022 yılında hayata geçtiğini belirtti. "Bugün 36 ilim, irfan ve hikmet merkezimizle eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz," diyen Erbaş, Diyanet Akademisi’nin din hizmetlerine katkısını anlattı. Erbaş, toplumun tüm kesimlerine ulaşmak adına imam hatiplikten manevi bakım rehberliğine, müftülükten aile ve dini rehberlik bürolarına kadar pek çok alanda hizmet sunduklarını söyledi.

"Öğretmen Gözüyle" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı! "Öğretmen Gözüyle" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı!

Erbaş, ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin başkanlığın insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için en önemli kaynak olduğunu belirtti ve bu fakültelerin müfredatının Diyanet’in güncel ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Dini bilgi, hayatın sorunları ve sosyal gerçekliklerle uyumlu olmak zorundadır," diyen Erbaş, İslam’ın bilgi anlayışının sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda topluma fayda sağlayacak şekilde uygulamaya dönük olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: İHA