İstanbul'da bir deprem daha... İstanbul'da bir deprem daha...

Alo 190 Diyanet fetva hattı, fitrenin kimlere verilebileceğine dair gelen bir soruya, asgari ücretle veya emekli maaşı ile geçinmekte zorlanan kişilere de fitre verilebileceği yanıtını verdi. 

Sözcü'nün haberine göre, fetva hattı yetkilileri, "Eğer bir kişi asgari ücretle ya da emekli maaşıyla geçinemiyorsa, yan geliri yoksa, evi kiraysa veya evi olsa bile temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa ona fitre verilebilir" açıklamasında bulundu. Ancak fitrenin, bakmakla yükümlü olunan kişilere verilemeyeceği de vurgulandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Ramazan ayı için fitre miktarını günlük 180 lira olarak belirlemişti. Açıklamada, fitrenin nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddeleriyle de karşılanabileceği belirtilmişti. 

"180 LİRAYA SAHUR BİLE YAPILMAZ"  

Açıklanan fitre miktarı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, fitrenin 180 lira olarak belirlenmesine tepki göstererek, “Bir kişinin iki öğün yemeği baz alınarak hesaplanan bu tutarla bugün sahur bile yapılamaz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: T24