Raporda, vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabilecekleri değerlendirmesinde bulunuldu.
Türkiye'nin gündeminde yer alan Dilan Polat, sosyal medyada yaptığı lüks paylaşımları ve şaşırtıcı açıklamaları ile dikkat çekiyordu. Ancak son günlerde, MASAK tarafından yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkan kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
MASAK raporuna göre, Dilan Polat ve ailesine ait 16 şirketin hesaplarına gelen para transferlerinin 500 milyon liradan fazlasının internet üzerinden gerçekleştiği belirlendi. Raporda, Polat ailesinin şirketlerinin tek elden yönetilmesi ve bu şirketlere yönelik suç gelirlerini aklama şüphesi bulunuyor.
YARGI SÜRECİNE GİRMEYE HAZIRLANIYOR
Ayrıca, Dilan Polat'ın ortak ve ilişkili olduğu 5 şirketin, sahte belge düzenleme kaydı bulunan 3 şirketten 225 milyon 743 bin liralık mal alışında bulunduğu tespit edildi. Sahte belge düzenleme şüphesi barındıran işlemlerin ise 200 milyon liradan fazla olduğu belirlendi.
Raporda, elde edilen hasılatın nakit olarak çekildiği, Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırıldığı, lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği de ortaya çıktı. MASAK, bu işlemlerin suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği ve vergi matrahını azaltmak amacında oldukları değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, Polat ailesinin mal varlıklarına tedbir uygulanması kararı da savcılığa bırakıldı. İddiaların odağındaki aile, gösterişli paylaşımlarına son vererek yargı sürecine girmeye hazırlanıyor.