Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İş Yurtları Kurumu iş birliğiyle düzenlenen 5. İş Yurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, 14 Ekim Pazartesi günü Başkent Millet Bahçesi’nde kapılarını açtı. Fuarda, ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, mobilya ve hediyelik eşyalar gibi birçok ürün ziyaretçilere sunuluyor. 

Cezaevlerinden Ekonomiye Katkı Hükümlülerin Ürettiği Ürünler Büyük Ilgi Gördü!  (5)

Prof. Dr. Nevzat Artık: “Kaliteli balın fiyatı 200-250 TL olmalı” Prof. Dr. Nevzat Artık: “Kaliteli balın fiyatı 200-250 TL olmalı”

124 İŞ YURDU MÜDÜRLÜĞÜNDEN YÜZLERCE ÜRÜN 

Ankara Millet Bahçesi Konser Alanı’nda düzenlenen fuarda, Türkiye genelindeki 124 İş Yurdu müdürlüğünde üretilen çeşitli ürünler sergileniyor. El işçiliğiyle hazırlanan hediyelik eşyalar, organik gıdalar, mobilya, gümüş takılar ve tekstil ürünleri, fuarın ilk gününde başkentlilerden büyük ilgi gördü.  

Cezaevlerinden Ekonomiye Katkı Hükümlülerin Ürettiği Ürünler Büyük Ilgi Gördü!  (4)

Fuarda, Türkiye’nin farklı yörelerine özgü gıda ürünleri de ziyaretçilerle buluştu. Tereyağı, sucuk, köfte, döner ve erişte gibi yerel tatların yanı sıra çeşitli un çeşitleri de satışa sunuldu. 

Cezaevlerinden Ekonomiye Katkı Hükümlülerin Ürettiği Ürünler Büyük Ilgi Gördü!  (2)

SİNCAN CEZAEVİ ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

Fuarın en dikkat çeken stantlarından biri de Sincan Cezaevi tarafından kurulan bölüm oldu. Hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen tekstil ve el sanatları ürünleri, gıda çeşitleri ile birlikte sergilenirken, Sincan Cezaevi'nin ürünleri hem kalite hem de uygun fiyatlarıyla vatandaşların beğenisini kazandı. Özellikle fuarın dikkat çeken ürünlerinden biri, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü tarafından üretilen mor havuç unundan yapılan 'Mor Ekmek' oldu. Mor ekmek hem sağlık açısından faydalarıyla hem de lezzetiyle ziyaretçilerden büyük ilgi topladı. 

Dünyanın En Eski Çakıl Mozaiği Gordion’da Hayat Buluyor (6)

60 BİN HÜKÜMLÜYE MESLEKİ EĞİTİM 

Adalet Bakanlığı, İş Yurtları kapsamında her yıl 60 binden fazla hükümlü ve tutukluya mesleki eğitim veriyor.İş Yurdu atölyelerinde üretilen ürünler hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de bireylerin sosyal uyumuna destek oluyor. 

Ankara’da başlayan ve 14 Ekim’de açılışı gerçekleştirilen İş Yurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, 20 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. Fuar boyunca vatandaşlar, hükümlülerin emek vererek ürettiği ürünleri yakından görme ve satın alma imkanı bulacak. 

Cezaevlerinden Ekonomiye Katkı Hükümlülerin Ürettiği Ürünler Büyük Ilgi Gördü!  (6)

Cezaevlerinden Ekonomiye Katkı Hükümlülerin Ürettiği Ürünler Büyük Ilgi Gördü!  (3)

Muhabir: SEMA TÜRKEL