Güdül Belediyesi’nin 2024 yılında ilçe için hazırladıkları bütçe, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Kayım Ayı Meclis Toplantısı’nın 9’ncu birleşiminde oy birliğiyle kabul edildi. 

Mecliste söz alarak herkese teşekkürlerini ileten Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, “Bu bütçenin hazırlanmasında emeği geçen başta Güdül Belediyesi personellerimiz, belediye meclis üyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonumuz ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Burada Ayrıca Plan Bütçe Komisyon Başkanımıza da ayrı bir şekilde teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun Metin Bey çok hassas bir çalışmayla bütçe çalışmasını sonlandırdı ve bugünlere getirdi” dedi.

İLÇEYE YAPILANLARI ANLATTI

Başkan Yalçın, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ilçeye kazandırdıklarını anlatarak, “Güdül Spor Kompleksi tamamlandı. İnşallah Güdülspor maçlarımızı önümüzdeki haftadan itibaren Güdül’de oynayacağız. Evvelki sene şampiyon olduk. SAL Süper Amatör Ligine çıktık. İnşallah orada da maçlarımızı sürdürüyoruz. Belediye hizmet binası tamamlanarak faaliyete geçti. Yeni düğün salonu, pazaryeri, otopark binası tamamlanarak faaliyete geçti. Güdül Konuk Evi tamamlandı, Güdül Konağı restorasyonu tamamlandı. Çarşı içerisi cephe iyileştirilmesi tamamlandı. Çarşı meydan projesi tamamlandı, kafeterya Eski belediye binasını yıkarak yerine yaptık. Parklardaki oyun grupları yenilendi. Kilit taşı ve sıcak asfalt çalışmaları yapıldı” şeklinde sıraladı.

TİFTİK KEÇİSİNİN DEĞERİNE DEĞER KATILACAK

Muzaffer Yalçın, Tiftik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açıldığını ve Güdül için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Ankara Keçisi Türkiye’de en fazla Güdül’de var. Bundan dolayı müracaatlarımızı yaptık. YÖK başkanımız sağ olsun, Ankara Üniversitesi ile beraber Ankara Keçisi Tiftik Araştırma ve Eğitim Merkezi açtık. Burada çok güzel çalışmalar yapılacak. İlerde yıllarda inşallah sonuçlarını alacağız. Milli değerimize biz Güdül Belediyesi olarak önem veriyoruz hem de Tarım Bakanlığımız önem veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız birebir bu projeyi takip ediyor. Osmanlı zamanında tiftik ile dış borcumuzu ödemişiz. Çok önemli ve değerli bir ürün. Onu hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi.

İlçeye yapılan parkalarla ilgili yapılanları anlatan Başkan Yalçın, Sorgun Tabiat Parkı’ndaki gelişmeleri anlatarak önemli bir noktaya değindi. Yalçın, “Burada kano yarışmaları yapılacak. Federasyon başkanı ile görüştük ve zemin uygunmuş. İlerideki günlerde inşallah uluslararası bir yarışma yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Güdül'de Turizm Canlanıyor: Dikmen Mahallesi Sakinleri Tarihi Mirası Keşfetti Güdül'de Turizm Canlanıyor: Dikmen Mahallesi Sakinleri Tarihi Mirası Keşfetti

Uygulamalı anaokulunun faaliyete geçtiğini ve beş mahalleye saha yaptıklarını söyleyen Başkan Yalçın, beş tane daha yapacaklarını vurgulayarak, derneklere meyve sıkım makinaları dağıttıklarını belirtti ve yerel kalkınmayı destekleyecek projeleri Avrupa Birliği projesi kapsamında yaptıklarını söyledi.   

MİMAR PLANI YAPILDI, MİMARLAR ODASI RET VERDİ

Başkan Muzaffer Yalçın, Güdül’de bulunan tarihi noktaları iyileştirdiklerini anlatarak, “Güdül’ün mevcut imar planı yok şu anda. Biz bunu tamamladık. Slow City (yavaş şehir) ruhuna uygun, düşük yoğunluklu Türkiye’ye örnek olabilecek bir plan yaptık. Meclisten geçirdik ama maalesef Mimarlar Odası dava açtı, planımızı iptal ettiler. Yerinde gelip görseler o sorunları, bize de hak verirler. Güdül’ün 5 binlik planının yüzde 60’ı kentsel sit alanı, yüzde 20’si de heyelan bölgesi orada da bir şey yapılamıyor. Geriye kalıyor, yüzde 20’lik kısım kalıyor. Bu şekilde de ilçe nasıl gelişir, nasıl olur? Bu sorunları halledecek şekilde bir plan yaptık ama maalesef geri döndü. Şimdi tekrar planı revize ettik, meclisten geçti, askı süreci devam ediyor. Kat karşılığı sözleşmeler falan gündeme gelmişti çok iyi olmuştu. Fakat burada Mimarlar Odası yardımcı olmaları lazım, sadece dava açmaları değil, yol göstermeleri lazım. Gelsinler planları yapsınlar. Ona da razıyız. Ama önünü tıkamamak lazım” şeklinde konuştu.

Güdül belediye Başkanı Yalçın, ilçede yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı; Leblebiciler sokağına 3 adet leblebi imalathanesi, belediye lokantası, TOKİ çalışması, doğalgaz çalışması, makine araç parkı yenilenmesi, Slow City markasının alınması.

“BÜYÜKŞEHİRLE UYUMLU ÇALIŞAMIYORUZ”

Büyükşehir belediyesi ile çok uyumlu çalışmadıklarını belirten Muzaffer Yalçın, son olarak şu eleştirilerinde bulundu:

“Muhtarlara şu deniliyormuş; bu bizim işimiz değil, ilçenin işi. Bunu biz yaparız ama belediyeden yazı getirin. Muhtarlarımız geliyor müracaat ediyorlar. Yazıyı veriyoruz. Buna rağmen yapılmıyor. Sorgun’daki sosyal tesisin peyzajı için kilit taşı lazım ve ‘Gönderelim’ demişler. Fakat belli bir yere geldik, ‘Şikayet var’ demişler. Şimdi sosyal tesisi kilit taşının yapılması, şikayet olsa ne olur olmasa olur. Kim şikayet edecek? Yapmamak için şikayet var diye önünü kapatıyorlar. Bu tarz şeylerde çok zorlanıyoruz. Uyum halinde çalışamadık. Mesela Mansur Başkana Gölbaşı’ndaki toplantıda dedi ki ’50 bin metrekare kilit taşı ihtiyacımız var. Bu taşı siz verin, biz de işçiliğini yapalım.’ Tamam dendi. Önergemiz verdik, geçti. İhaleyi verdik ama kilit taşı teslimine gelince çok uğraştık. Hiç taş alamadık, vermediler ve ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi yapsaydık, köylerimizin hemen hemen ihtiyaçları çözülmüş olacaktı. Çıkardık teşekkür ederdik. Maalesef bu uyumu sağlayamadık, inşallah bundan sonraki süreçte uyumlu bir şekilde çalışacağımız meclis olur.”

Haber: Gizem Tuğçe BAYHAN

Editör: Gizem Tuğçe Bayhan