6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremin ardından Türkiye'de deprem korkusu yaşanmasına neden oldu. Özellikle, uzmanlar tarafından sürekli uyarıları yapılan büyük maramara depreminin bekleniyor olması bu endişlere neden oluyor. son günlerde Marmara Bölgesi'nde meydana gelen küçük sarsıntılarla Marma Bölgesi depremi yeniden gündeme geldi.
BURSA'DAKİ DEPREM FAY HATLARINI NASIL ETKİLER?
Son olarak, Bursa'nın Gazioluk-Orhaneli bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu depremin ardından bölgedeki fay hatlarının büyük depremler üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Görür, Bursa ve çevresindeki geçmiş yıllara ait depremlerle ilgili görselleride paylaşarak uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Görür’ün paylaştığı bilgilere göre, Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay Zonu üzerinde meydana gelen bu deprem, doğrultu atımlı ve sağ yönlü bir fay hattı üzerinde oluşmuş. Görür, 1855, 1857, 1953 ve 1954 yıllarında bölgede meydana gelen depremlerle bu fayların büyük sarsıntılar üretebileceğine dikkat çekti.
Bursa, Gazioluk- Orhaneli’nde 4,1 deprem oldu.Hemen Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu bölgesinde oldu. Zon doğrultu atımlı ve sağ yönlü. Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var. Bknz. Bursa ve yöresindeki 1855, 1857, 1953, 1954 depremleri pic.twitter.com/xQ91VUYkJa
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) August 3, 2024