Macaristan'daki Estergon Kalesi'nin bir replikası olarak inşa edilen ve 2005 yılında kapılarını açan Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, Keçiören’in gözde noktalarından biri. Ankara’ya gezmeye gelen birçok kişinin ziyaret ettiği ve içerisinde keyifle vakti geçirdiği Estergon Kalesi’nin inşaatı tam 6 sene sürmüştür. Ayrıca açılışı ise o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

PANORAMİK ANKARA MANZARASI 

Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, Türk tarihi ve kültürünün yaşatılması amacıyla açılarak, içerisinde Geleneksel Türk Sanatı’nın motifleri bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan restoranda ise Ankara’ya farklı bir gözle bakılabilmektedir.  

SELÇUKLU MİMARİSİ

Estergon Kalesi içerisinde bulunan Ören Köşk isimli restoranda ise en büyük özelliği oturma mekânlarının yerden 40 cm kaldırılarak oluşturulan platformda yer almasıdır. Ayrıca bin metre kare açık seyir terası ile Ankara manzarasına bakabilir ve yine bu restoranda bolca Selçuklu mimarisine dair esintiler görebilirsiniz.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait motiflerin sıkça kullanıldığı Estergon Kalesi’nin restoranında camın ışıltılı renkliliği, rumi, art noveau (yeni sanat) dönemi tifani tekniği vitraylar görülebilmektedir.  

UYGUN FİYATLAR

Gelen ziyaretçilerin uygun fiyatlara sahip ana yemekler ve içeceklere sahip olan restoran için kalenin ikinci katına çıkması yeterlidir.

ÜCRETSİZ OTOPARK

Ankara’da temsil edilen Estergon Kalesi’ne girişler ise ücretsiz, ayrıca kalenin ücretsiz otoparkı mevcuttur.

TÜRK TARİHİ VE ESTERGON KALESİ

Macaristan'ın Budapeşte şehrinin içindeki Tuna nehri kıyısında bulunan önemli nitelikte bir kale olan Estergon Kalesi’nin, Ankara’da bir temsili olmasının nedeni ise birçok kişi tarafından merak edilmeye devam ediyor.

Avusturyalıların hakimiyetinde olan Estergon Kalesi, Osmanlı Devleti tarafından 1543 tarihinde zapt edilmiş ve uzun seneler boyunca Osmanlı tarafından idare edilmiştir. Türk tarihi açısından değere sahip olan bu kale Türk ile Macar tarihi bakımından da hayli önemlidir.

Haber: Gizem Tuğçe BAYHAN

Editör: Gizem Tuğçe Bayhan