Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, bir müzeden çok daha fazlasını temsil ediyor. Bu müze, Türk ekonomisinin ve bağımsızlığını göstren en önemli eserlerden biridir. Müze, Türk ekonomisinin ve bağımsızlığının canlı hikâyesini yaşatmayı amaçlıyor.

Bu müze, Ankara'nın Altındağ ilçesinin simgelerinden biridir. Türkiye İş Bankası'nın Ulus Meydanında yer alan eski genel müdürlük binasının dönüştürülmesiyle ortaya çıkan müze, Türk ekonomisinin geçmişini ve önemli anları anlatır. 

Yapılan çalışmalar çerçevesinde 2 Mayıs 2019 yılında müze olarak açılmıştır. Günümüzde müze olarak kullanılan bina, mimar Giulio Mongeri tarafından 1929 yılında projelendirilmiştir. 

CHP Polatlı İlçe Başkanlığı, Kocatepe'deki İstiklal ve Zafer Yürüyüşü'ne katıldı CHP Polatlı İlçe Başkanlığı, Kocatepe'deki İstiklal ve Zafer Yürüyüşü'ne katıldı

2 Mayıs 2019 yılında müze olarak açılmıştır

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün gücü ve Türk milletinin kararlılığı ile Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığının kazandığı dönemi anlatır. Müze, bu dönemdeki başarılara odaklanarak, büyük bir millet olma yolunun nasıl geliştiğini gösteriyor.

Müzenin içi; belgeler, fotoğraflar, özel koleksiyonlar ve tarihi nesnelerle doludur. Bu eserler, Türkiye'nin ekonomik geçmişi ve bağımsızlığını kazanma hikayesini aydınlatır. Savaş sonrasında Türk ekonomisinin nasıl şekillendiğini, sanayileşmenin nasıl geliştiğini ve Türkiye İş Bankası'nın bu süreçteki rolünü daha yakından inceleyebilirler.

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, sadece tarih meraklıları için değil, aynı zamanda ekonomi ve iş dünyasının meraklıları için de büyük bir ilham kaynağıdır. Müze, Türk iş dünyasının nasıl çalıştığını ve büyüdüğünü göstermekle birlikte girişimcilere ve iş insanlarına da ilham vermeyi amaçlıyor. 

Haber: Tuğba Akkesen 

Editör: Tuğba Akkesen