Beşiktaş, 2025-26 sezonu için kadrosunu güçlendirmek ve şampiyonluk hedefiyle yola çıkmak isterken, mevcut yabancı futbolcularının sözleşmeleri yönetimin elini kolunu bağlıyor. Siyah-beyazlılar, son yıllarda yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından, gelecek sezona daha güçlü bir kadro kurmayı planlıyor. Ancak, devam eden yabancı futbolcu sözleşmeleri, bu hedefin önünde en büyük engel olarak duruyor.
SÖZLEŞMESİ SONA EREN TEK FUTBOLCU: ARTHUR MASUAKU
Kartal'da, sezon sonu sözleşmesi biten tek yabancı oyuncu Arthur Masuaku. Ancak, kiralık olarak başka kulüplere gönderilen futbolcular dahil olmak üzere, kadroda mukavelesi devam eden 15 yabancı futbolcu bulunuyor. Bu durum, Beşiktaş yönetiminin transferdeki hareket alanını oldukça kısıtlıyor.
"İYİ NİYETLE YAKLAŞILACAK BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ"
Beşiktaş yönetimi, mevcut oyuncuları ile sorun yaşamadan, iyi niyet çerçevesinde yabancı futbolcu transferinde dönüşüm sağlamayı hedefliyor. Özellikle kadroda düşünülmeyen Ciro Immobile ve Alex Oxlade-Chamberlain gibi isimlerin vitrinde kalması için bu oyunculara süre verilmeye devam edilecek. Bu iki futbolcunun Beşiktaş'a yıllık maliyeti ise 9 milyon Euro civarında.
Yabancı oyuncuların sözleşmeleri şöyle:
- Masuaku: 2025
- İmmobile: 2026
- Chamberlain: 2026
- Paulista: 2027
- Svensson: 2026
- Uduokhai: 2028
- Rafa Silva: 2027
- Joao Mario: 2027
- Rashica – 2027
- Hadziahmetovic: 2027
- Gedson: 2027
- Muçi: 2027
- Ricardo: 2029
- Arroyo: 2029
- Musrati: 2027 (Monaco'da opsiyonlu kiralık oynuyor)
- Onana: 2027 (Genoa'da opsiyonlu kiralık)
- Muleka: 2027 (Al Khoolod'da kiralık olarak oynuyor. Takımı ligde kalırsa opsiyon devreye girecek)