Zarar görmüş ağaç atıklarını pelet yakıtı ve organik kedi kumuna dönüştüren BelPlas, ayrıca "Feromonlu Tuzak"larla zararlı böceklerle mücadele ediyor. BelPlas AŞ, Kahramankazan'daki Sıfır Atık Yeşil Dönüşüm Tesisi'nde ağaç gövdelerini pelet yakıtına, dal ve çalı gibi organik atıkları ise kedi kumuna dönüştürüyor. Bu sayede hem atıklar değerlendiriliyor hem de doğal kaynaklar korunuyor.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Polat, geleceğin mesleklerini anlattı OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Polat, geleceğin mesleklerini anlattı

FEROMONLU TUZAKLARLA MÜCADELE

Çubuk-1 Barajı, Mavi Göl, Elmadağ Mesire Alanı ve Kurtboğazı Barajı gibi alanlarda "Feromonlu Tuzaklar" kullanılarak zararlı böceklerle mücadele ediliyor. Kimyasal madde kullanılmayan bu yöntem, çevre ve insan sağlığı açısından güvenli.

2 BİN SOBA 2 BİN TON PALET DAĞITILDI

BelPlas AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak, "Son dönemlerde 'çam biti' dediğimiz haşerelerle mücadele ediyoruz. 3 yıl önce Çubuk 1 Barajı’nda başlattığımız 'Feromonlu Tuzak'ları şu an Ankara’da çoğu orman arazisine de uyguluyoruz." dedi. "Sosyal yardım alan ailelere, ibadethanelere ve muhtarlıklara 2 bin pelet sobası ve 2 bin ton pelet dağıtıldığını" belirten Tokmak, "Çevre dostu olan peletimiz, kömüre oranla daha yüksek kalorili ve daha az atık oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi