Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı Tek Mikrofon programında gündemdeki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlere dair iddialı konuşan Destici, "Bütünlük olsa, milliyetçiler yüzde 40 oy alır" diyerek dikkatleri üzerine çekti.
"BAHÇELİ DUAYEN BİR İSİMDİR"
Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında konuşarak, "Bahçeli, Türk siyasetinin duayen ismidir. MHP'nin en köklü siyasi hareketlerinden biridir. Bahçeli'nin rahatsızlığını duyduğumuzda üzüldük ve MHP'deki arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorların kontrolü sonrasında Bahçeli'nin siyasete döneceği bilgisi, başta biz olmak üzere tüm Türkiye'yi sevindirdi. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
"İSLAMSIZ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ OLMAZ"
Destici, siyasete ilk adımlarını atarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile olan ilişkisini de anlattı. "MHP'de resmi bir görevim olmadı, ancak Ülkü Ocakları'nda bulundum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile de bu vesileyle tanıştım. Devlet Bahçeli ile ise 80'li yıllardan sonra tanıştık. Üniversite döneminde de Devlet Bey ile tanıştık ve Muhsin Başkan'a daha yakın hissettik. Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak Muhsin Yazıcıoğlu, MHP'de çok sevilen bir isimdi" dedi.
Destici, Türk milliyetçiliğinin önemine değinerek, "İslam'sız Türk milliyetçiliği olmaz. Müslümanlar hepsi kardeştir. İslam'sız bir ülkücülük yoktur" şeklinde konuştu. Milliyetçilerin bir araya gelmesi durumunda önemli bir güç oluşturabileceklerini belirten Destici, "Bütünlük olsa milliyetçiler yüzde 40 oy alır. Milliyetçi-muhafazakar bir parti rahatlıkla yüzde 40'ı geçebilir" dedi. İYİ Parti'nin stratejisini de değerlendiren Destici, "İYİ Parti, merkeze oynayan bir partidir. Türkleri bir arada tutmak zor. Türk devletleri arasında vize kaldırılmalı" ifadelerini kullandı.
"ATATÜRK BİZİM DEĞERİMİZDİR"
Mustafa Destici, Atatürk'ün Türk milletinin değerlerinden biri olduğunu belirterek, "Biz hiçbir zaman Atatürk'ü ayrışma noktası olarak görmedik. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ve bizim için bir problemi olamaz. Bu tür tartışmalara girmemek lazım. Atatürk bizim değerimizdir" dedi. Ayrıca, geçmişte yaşanan olaylara dikkat çekerek, "İlahiyat Fakültelerinde kız öğrencilerinin başları zorla açtırıldı. Bizim uyanık olmamız gerekiyor. Bu tür tuzaklara düşmemeliyiz" şeklinde uyarılarda bulundu.
Destici, son olarak, "Fatih Sultan Mehmet nasıl ki Türk milletinin önemli bir değeri ise, Atatürk de öyledir. Onu tartışmaya açmak, ona haksızlık olur" diyerek Atatürk'ün önemini yine vurguladı.