9 günlük tatilin başlaması ile ülke genelinde hareketlilik sürerken arife gününün en uğrak noktaları ise, kabristanlar ve şehitlikler oldu.

Bayram Arifesinde Şehitliklerde Duygusal Ziyaret (2)

Kayseri'de Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınları ve il protokolü, Kartal Şehitliği'nde düzenlenen anma programında bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen şehit aileleri ve akrabaları, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek bu bayramda da mezarlarını boş bırakmadılar.

MEZAR BAŞLARINDA KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Şehit yakınları, şehitlerin mezarları başında bayraklarla donatılan alanlarda duygusal anlar yaşadı. Duaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve şehitler için dualar okundu. Ziyaretçiler, şehit mezarlarına çiçekler bırakarak gül suyu döktü.

Bayram Arifesinde Şehitliklerde Duygusal Ziyaret (3)

Aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen anma programı da şehitlikte gerçekleştirildi. Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Dernek Başkanı Ali Yavuz ve askeri yetkililer ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Kaynak: İHA