6. Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, bu sene 10 ülke ve 52 ilden sporcularını ağırlıyor. Toplamda 700 sporcu, 20 Ağustos’a kadar turnuvada hamlelerini yaparak, büyük ödülünün sahibi olmak için mücadele edecek.
Dün başlayan turnuvanın açılış törenine Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu katıldı. Ayrıca Asbaşkan Nilüfer Çınar Çorlulu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Doç. Dr. Ceyda Kuloğlu, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, BEDAM uzmanı ve satranç antrenörü Aylin İbişoğlu da katılım gösterdi.
Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’ın yaptığı hamle ile başlayan turnuvada, birçok farklı yaşta satranç oyuncusu mücadelelerine başladı.
Haber: Gizem Tuğçe BAYHAN