İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmaya yönelik denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler, karayollarında trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit ederek cezai işlemler uygularken, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) de sürece büyük katkı sağlıyor.

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre, 1 Ocak - 20 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılan denetimlerde toplam 3 milyon 17 bin 445 araç kontrol edildi. Denetimlerde, hız ihlali, emniyet kemeri kullanmama, araç muayenesi yaptırmama ve zorunlu trafik sigortası eksikliği gibi kural ihlalleri tespit edildi. Bu çerçevede, trafik kurallarını ihlal eden 623 bin 236 araca işlem yapıldı.

Denetimlere ilişkin detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“1 Ocak-20 Şubat 2025 tarihleri arasında Trafik Ekiplerimizce; HIZ ihlali ile ilgili toplam:

848 bin 766 adet işlem yapıldı.

Ayrıca Elektronik Denetleme Sistemlerinden (EDS) toplam:

777 bin 256 adet işlem yapıldı.

2023 yılında ülkemizde hız kaynaklı kazalarda günlük ortalama maalesef 10 canımızı yitirdik

"ÖNCELİĞİMİZ HIZ DEĞİL GÜVENLİK OLSUN"

Hız ihlalleri nedeniyle can kaybının önlenmesine yönelik denetim ve işlem uygulamalarımızın yanında yasal mevzuat ile ilgili çalışmalarımız da tamamlanmak üzere.

Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, sadece birkaç dakika erken varmak için hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir; unutmayalım, hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar.

Önceliğimiz HIZ değil, güvenlik olsun.

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 13-20 Şubat 2025 tarihleri arasında:

Çakmak istedi: Cevabı beğenmeyince bıçakladı Çakmak istedi: Cevabı beğenmeyince bıçakladı

3 Milyon 17 bin 445 araç denetlendi.

Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 50 sürücüye işlem yapıldı.

Hız ihlalinde bulunan 204 bin 373,

Periyodik muayenesi yaptırılmamış 22 bin 652,

Emniyet kemeri kullanmayan 39 bin 62,

Sürücü belgesiz araç kullanan 12 bin 449 ve

Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 6 bin 434 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte;

Toplam 623 bin 236 araca/sürücüye işlem yapıldı.

Lütfen, trafik kurallarına uyalım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ