Bakan Uraloğlu'nun yazılı açıklamasına göre, kamu kaynağı kullanmadan yapı-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen yaklaşık 244.5 milyon euroluk yatırımın tamamlanmasının ardından, havalimanının 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlayacağı belirtildi.
Çukurova Havalimanı'nın 800 hektarlık bir alana inşa edildiği ve 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğu vurgulandı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi konumuyla dikkat çekerek, 4 saatlik uçuş mesafesiyle dünya nüfusunun yaşadığı 67 ülkenin merkezinde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, 2053 hedeflerinin aktif havalimanı sayısını 61'e çıkarmak olduğunu belirtti.
Havalimanının CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki pistiyle en geniş gövdeli yolcu uçaklarının bile iniş kalkış yapabileceği özelliklere sahip olduğu vurgulandı. Bakan Uraloğlu, havalimanının bölgenin ve Türkiye'nin turizmi ile ticaretine güç katacağını, aynı zamanda Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olacağını belirtti. Havalimanındaki kargo trafiğinin Türkiye'nin ticaret hacmini 2 katına çıkaracağı öngörüsünde bulunuldu.
Çukurova Havalimanı projesi kapsamında inşa edilen 110 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası, 217 bin metrekarelik 40 uçak kapasiteli apron, 62 bin metrekarelik 4 uçak kapasiteli kargo apronu ve 56 bin metrekarelik 34 uçak kapasiteli genel havacılık apronu gibi altyapı detayları da açıklandı.