Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Enflasyonun adaletsiz bir vergi gibi olduğunu belirten Şimşek, sabit ve dar gelirli vatandaşların bu süreçten en çok etkilendiğini vurguladı. "Vatandaşımız müsterih olsun, köklü bir çözüm peşindeyiz" diyen Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelenin süreceğini ifade etti. 

"HAYAT PAHALILIĞINI EN ÇOK KİRALAR ETKİLİYOR" 

Hayat pahalılığının en önemli bileşenlerinden birinin kira fiyatları olduğunu söyleyen Şimşek, konut arzını artırmak için sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini belirtti. Deprem bölgesinde süren inşaat çalışmalarıyla birlikte ciddi bir konut seferberliğine gireceklerini ifade etti. 

"ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA BÜYÜK DESTEK" 

Enerji fiyatları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, devletin elektrik ve doğalgazda büyük sübvansiyonlar sağladığını söyledi. Elektrikte sübvansiyon oranının yüzde 60, doğalgazda ise yüzde 63 olduğunu belirterek, enerji maliyetlerinin bir kısmının hazine tarafından karşılandığını vurguladı. 

Kamuda tasarruf tedbirlerinin sıkı bir şekilde uygulandığını belirten Bakan Şimşek, kamu harcamalarının hedeflenen bütçenin altında kaldığını ve bu durumun enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağını söyledi. Cari açığın geçen yıla göre önemli ölçüde düştüğünü belirten Şimşek, 2024 yılında bütçe açığını yüzde 3 civarına çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

Ankara’dan günlük 3 ton balık diğer illere ve ülkelere gönderiliyor Ankara’dan günlük 3 ton balık diğer illere ve ülkelere gönderiliyor

"KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE ARTACAK" 

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin kayıt dışılık olduğunu belirten Şimşek, 2025 yılına kadar tüm mükelleflerin denetime tabi tutulacağını söyledi. Vergi kayıplarını önlemek adına denetimlerin artırılacağını ve kayıt dışı işletmelere yönelik saha çalışmalarının genişletileceğini ifade etti. 

Kaynak: HABERLERCOM