Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova'daki bir konser salonunda meydana gelen silahlı saldırının ardından Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, saldırıyı kınadığını ifade ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk halkının başsağlığı dileklerini Rusya halkına ve hükümetine iletti.
T24'te yer alan habere göre, Moskova'nın merkezindeki bir konser salonunda silahlı bir saldırı gerçekleşti. Tass haber ajansı, saldırının meydana geldiği Crocus Belediye binasında patlama olduğunu bildirdi. RIA Novosti haber ajansına göre, kamuflaj giymiş en az üç kişi silahla ateş etti. Rus medyasına göre, saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. İnsanların tahliye edildiği sırada çevik kuvvet polisleri bölgeye sevk edildi. Konser salonunda hala mahsur kalanlar olduğu bildirilirken, Moskova Belediye Başkanı ilk açıklamayı yaptı. Büyük bir trajedi yaşandığını belirten belediye başkanı, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.
"BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ İLETİLDİ"
Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı Fidan'ın saldırının ardından Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğünü bildirdi.
Fidan, Moskova'daki saldırıyı kınadığını belirterek, Rusya halkına ve hükümetine Erdoğan ve Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti.