Ucuza araç sattıklarını söyleyerek, müşterileri ‘sazan sarmalı’ yöntemi ile dolandıran ve örgüt içerisinde müşterilerin güvenlerini kazanma rolü oynayan Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan’ın görülen davasında mütalaa açıklandı.

Uzman çavuş sokak ortasında hayatına son verdi Uzman çavuş sokak ortasında hayatına son verdi

İstanbul’da görülen davanın duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, İstanbul genelinde dolandırıcılık yaparak menfaat temin etmek maksadıyla belirli bir organizasyon içerisinde hareket eden şahısların paravan olarak oluşturulan şirketler üzerinden faaliyet gösterdiklerini açıkladı. 

Ayrıca şahısların ilk aşamada müştekilere tanıdıkları vasıtasıyla ulaşarak güven kazandıktan sonra Vergi Dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan birim amiri Veysel olarak tanıttıkları şahıs vasıtasıyla ihale yoluyla aldıkları araçları piyasa fiyatının altında bir bedelle sattıklarını söyleyerek ikna ettikleri mütalaada yer buldu.

Veysel olarak tanıtılan kişinin ise örgüt lideri Eren Koç olduğu ortaya çıktı. Eren Koç’un Vergi Dairesi, Gümrük İdaresi, Gelir İdaresi müdürü, şefi, yöneticisi Veysel ya da Aydın Bey olarak tanıtıldığı kaydedildi.

Vatandaşların dolandırıldığını anlaması sonrasında ise şebeke elemanlarıyla irtibat kurarak hakkını aramaya çalışan mağdurlar Onur Apaydın ve ekibi tarafından tehdit edilerek sindirildiği belirtildi.

1328 YIL TALEP EDİLDİ

Mütalaada yer alana göre; Eren Koç'un ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’ ve 66 kez ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanık Onur Apaydın’ın ise ‘suç örgütüne üye olmak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenirken dolandırıcılık suçlarına iştirak ettiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından bu suçtan beraatına karar verilmesi istendi.

Öte yandan mütalaada diğer sanıkların da değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Editör: Gizem Tuğçe Bayhan