Toplantıda projenin hedefleri, kapsamı ve beklenen sonuçları detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıya Ankara Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve farklı akademik kadrolardan öğretim üyeleri katıldı.

"AİLEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARA HAZIRIZ"

Toplantıda projenin hedefleri, kapsamı ve beklenen sonuçları detaylı bir şekilde ele alındı. Başkan Tiryaki, Altındağ'daki kültür merkezlerinin yeniden aktif hale getirileceğini belirterek, “5 yıllık bir aradan sonra Altındağ’da kültür merkezlerimizi yenileyeceğiz. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Altındağ’daki annelerin bu projede yer alması çok önemli. Her mahalleye hızlıca ulaşıyoruz ve yeni anne-babalara yönelik destek çalışmalarına her zaman hazırız” dedi.

Aybü (1)

"BU PROJE BÜYÜK BİR FIRSATTIR"

Prof. Dr. Köseoğlu ise projenin topluma önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekerek, “Üniversitelerin üç temel fonksiyonu vardır: eğitim, araştırma ve topluma katkı. Biz eğitim ve araştırmalarımızı yaparken, topluma sunma noktasında bu proje büyük bir anlam taşıyor” şeklinde konuştu. Annelere yönelik destek mekanizmalarının önemine vurgu yapan Köseoğlu, “Bireyin sağlığı, ailenin sağlığını, ailenin sağlığı da toplumun sağlığını etkiler. Sağlıklı toplumlar oluşturabilmek için ailenin sağlıklı olması gerekiyor. Ailenin sağlıklı olabilmesi için annenin sağlıklı olması şart” ifadelerini kullandı.

Genç yeteneklere Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz eğitim Genç yeteneklere Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz eğitim

Toplantıda, günümüz aile yapısının karşılaştığı zorluklar ve annelerin doğum sonrası yaşadığı psikolojik baskılar ele alındı. Özellikle modern yaşamın getirdiği stres faktörleri ve toplumsal baskıların, annelerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Proje kapsamında, annelere psikolojik destek sağlayacak çeşitli eğitim programları ve atölyeler düzenleneceği belirtildi.

Prof. Dr. Köseoğlu, günümüzde aile kavramına yönelik saldırıların arttığını ifade ederek, bilinçli ve ruhsal anlamda pedagojik yapıya sahip annelerin önemine dikkat çekti. "Topluma katkı anlamında üretilmiş bilginin topluma sunulması açısından bu proje büyük bir fırsattır” diyerek, projenin başarıya ulaşması için gereken desteği vurguladı.

DOĞUM SONRASI ANNELERE DESTEK 

Doğum sonrası dönem, hem bebeklerin hem de annelerin sağlığını artırmak için kritik bir süreç olarak öne çıkıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu döneme yönelik sağlık profesyonelleri tarafından gösterilen ilgi, doğum öncesi döneme kıyasla daha az kalıyor.

Yeni başlatılan proje ile annelere, el kitabı, uzman videoları ve mobil uygulamalar gibi interaktif araçlar sunulacak. Bu sayede, anneler doğum sonrası dönemde karşılaştıkları sorunlara kolayca erişim sağlayarak, bu sorunların çözümünde destek alabilecek.

Proje, fırsat eşitliğini artırmayı ve annelerin yaşadığı sağlık sorunlarını azaltmayı hedefliyor. Böylece hem annelerin hem de bebeklerin sağlık durumları, toplum genelinde daha sağlıklı bir düzeye çekilecek. Bu girişim, doğum sonrası dönemde ailelerin ihtiyaç duyduğu destekle, sağlık sistemine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.

Muhabir: ZEYNEP PAMUK