Geçtiğimiz yıl verdiği bir konserin ardından Galatasaray’ı hedef alan açıklamaları nedeniyle tepki çeken Özoğuz, "Artık siyasete alet olmuş bir takıma saygı duymayacağım" sözleriyle sarı-kırmızılı camianın tepkisini çekmişti. Bu sözlerin ardından Galatasaray yönetiminin, ünlü şarkıcı hakkında şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.
Ünlü müzisyen ve Fenerbahçe taraftarı Athena Gökhan, Galatasaray - Fenerbahçe derbisini tribünden izlemek için yola çıktı ancak beklenmedik bir engelle karşılaştı. Özoğuz, hakkında 6222 sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında işlem yapıldığını öğrenince stadyuma gidemeden geri dönmek zorunda kaldı.
Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan sanatçı, duruma tepki gösterdi.
Gökhan Özoğuz’un paylaşımı şu şekilde:
“Bugün isminin geçtiği tezahüratı dinlemeye Rams Park gelmek için Fenerbahçe Kulübü’nün önünden deplasman otobüsüne binmek için geldiğimde hakkımda 6222 kararı çıktığına dair haber aldım. Uygulatanlara teşekkür ediyorum benim için bir şeref madalyasıdır.! Doğruları söylemek hak savunmak… Takımımın hakkını her yerde her zaman her şartta savunmaya devam edeceğim. BEN FENERBAHÇELİYİM. Hak hukuk adalet isterim.”