Murat Şamil Şen: Süper Lig'e çıkınca ne yapacağımızı bugünden biliyoruz Murat Şamil Şen: Süper Lig'e çıkınca ne yapacağımızı bugünden biliyoruz

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Dinler Tarihi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Japonya’da Dini Araştırmalar” başlıklı panel, 19 Şubat 2025 Çarşamba günü Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Japonya’dan akademisyenlerin de katıldığı etkinlikte, İslam ve Budizm perspektifinden dini kavramlar üzerine kapsamlı bir tartışma yapıldı.

Asbü Panel1

SUNUMLAR DİKKAT ÇEKTİ 

ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt’un açış konuşmasıyla başlayan panelde, Dr. Higashitotsu Kutluk moderatörlüğü üstlendi. Japonya’dan gelen Prof. Dr. Sano Tosei ve Dr. Sepideh Afrashteh, İslam ve Budizm’de dua, ilahi aşk ve inanç kavramlarını karşılaştırmalı olarak ele alan sunumlar gerçekleştirdi.

Özellikle İslam’daki ibadet pratikleri ile Budizm’in ruhani ritüelleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerine yapılan değerlendirmeler, katılımcıların büyük ilgisini çekti. Panelin sonunda, dinler arası etkileşim ve Japonya’da İslam’ın konumu üzerine yöneltilen sorularla interaktif bir tartışma gerçekleştirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ