Ardışık sayılar nedir? Ardışık sayılar formülleri ne? Ardışık sayılar toplamı nasıl bulunur? Ardışık sayısı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık. Detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ardışık Sayılar Nedir?

Toplam formülleri arasında çift-tek sayıda kısa ifadelerle toplamak mümkündür. Formüllerin korunumu sayesinde ardışık tek çift sayılar zorlanmadan toplanabilir. Matematikte pozitif sayılar, üstel sayılar, negatif sayılar, çift-tek sayılar gibi kümeler vardır. Bu ifadelerde tek-çift program ilişkilerine ilişkin formüller bulunmaktadır. Ardışık sayıları belirli bir sıra ile birbirini takip eder. Ardışık iki sayı arasındaki fark 1'dir.

Ardışık sayılar, çift ve tek ifadelerle belirlenir. Bu sayede boyutların büyüklüklerine göre ardışık bölmelerin toplama formülü üzerindeki toplamı çok rahat bulunur. İfadeler, işlemin tamamlanması için çok değerlidir. Formüller, onları matematikte kullanmak için uygun bir yol sağlar.

Ardışık gereksinimler için toplama formülü şöyledir: 1+2+3+ ...n= n . (n+1)/2 olarak ifade edilir. Çift ve tek sonuçların toplamı için farklı formüller kullanılır.

1+3+5+...+(2n-1) =n.n= n kare formülünü kullanırsanız, ardışık basit boyutların toplamını bulmak mümkündür.

Ardışık sayıların toplamı nasıl bulunur?

Ardışık sayıların toplamını bulmak için, sayı özelliğindeki formülleri kullanabilirsiniz. Soruları çözerken konuyu anlamak son derece önemlidir. Sıra numarası açıklamalarını öğrendikten sonra, numune analizini dikkate almak önemlidir.

Ardışık çemberler, ardışık çizimlerin toplamı gibi konstrüksiyonlar MEB ve ÖSYM tarafından çok sorulmaktadır. Soruların analizi oldukça uzun. Ancak hızlı incelemelerde, inceleme sürecinde zamandan tasarruf etmek önemlidir.

Belli bir kurala göre, ardışık sayılara ardışık sayılar atanır. Ardışık çift sayılar, çiftlerin belirli davranış kurallarına göre birbirini takip ettiği anlamına gelir. 0,2,4… şeklinde devam eder. İçerideki fark 2'dir.

Ardışık ikili tahminlerin toplamının hesaplanmasında 2+4+6+......+2n = n.(n+1) formülü tercih edilir.

Yukarıdaki düzen sayesinde sıralı eşleştirme biçimlerinin eklenmesini ifade edebileceğiz. Bu formüller üzerindeki çeşitli matematiksel problemler çok kısa sürede çözülebilir.

Editör: ÖMER YILDIZCI