Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" etkinliği, Ardahan'da devam etti. Gazeteciler, Ardahan'ın coğrafi, tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetme imkânı buldukları seyahatte, Ardahan Kalesi'ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Gürcistan sınırında yer alan Ardahan, Tunceli ve Bayburt ile birlikte Türkiye'nin nüfusu en düşük illerinden biri. Artvin, Erzurum ve Kars ile çevrili olan şehir, yaklaşık 1900 metre yüksek bir rakıma sahip. Bu nedenle kışları sert geçiyor. Dağları, ovaları, vadileri ve gölleri ile zengin bir coğrafyaya sahip olan Ardahan, gezilecek yerler açısından ise geri planda kalmış durumda.

Ardahan 1

ZENGİN COĞRAFYAYA SAHİP

Kura Nehri, Türkiye'nin Ardahan Göle dolaylarından başlayarak Gürcistan'dan geçer ve Azerbaycan'ın Sabirabad şehrinde Aras Nehri ile birleşir.

Nehir, Neftçala Rayonu'nda Hazar Denizi'ne dökülür. Kura Nehri'nin kıyılarında Ardahan, Borjomi, Gori, Mtsheta, Tiflis, Rustavi, Mingeçevir, Yevlah, Sabirabad, Şirvan ve Salyan gibi şehirler yer alır.
Kaynağını Allahuekber Dağları'ndan alan Kura Nehri'nin toplam uzunluğu yaklaşık 1515 kilometre. Türkiye sınırları içindeki uzunluğu ise 189 kilometre kadardır. 

Ardahan2

Nehir, Çıldır Gölü'nün kuzeyinde Gürcistan topraklarına girer, ardından Azerbaycan sınırlarına girerek Aras Nehri ile birleşir ve Hazar Denizi'ne dökülür. Kura Nehri'nin toplam akaçlama alanı 188,000 kilometrekareyi bulur, Türkiye'deki su toplama alanı ise 4,852 kilometrekaredir.

Gazeteciler, Ardahan Kalesi'nden şehrin ortasından geçen Kura Nehri'ni izlerken, doğanın sunduğu bu eşsiz güzellik karşısında büyülendiklerini ifade ettiler. Etkinlik, Ardahan'ın coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına büyük katkı sağlamayı amaçladı.