Apple Watch, 2015 yılında piyasaya sürüldüğünden beri özellikle Apple ekosistemine yatırım yapmış kullanıcılar arasında popüler bir cihaz haline geldi. Yıllar içinde gelişen Apple Watch, daha uzun pil ömrü gibi gelişmiş özelliklere sahip oldu. Ancak, Apple Watch pili diğer akıllı saatlere karşı iyi performans gösterse de, sorunlar yaşayabilir. Şarj olmayı durdurduğunda veya kırmızı şimşek simgesi belirdiğinde, bir sorun olduğunu anlarsınız.
Apple Watch'unuz şarj olmuyorsa endişelenmeyin. İşte dikkat etmeniz gereken bazı sorunlar ve bunları nasıl çözebileceğiniz:
1. Donanım Sorunları
- Şarj aksamını kontrol edin: Şarj kablosu, adaptör ve Apple Watch temas noktalarını kontrol edin. Her bir parçayı ayrı ayrı test edin.
- Temas noktalarını temizleyin: Apple Watch'un arkasındaki şarj temas noktalarını temizleyin. Toz veya kiri temizlemek için tüy bırakmayan bir bez kullanın. Apple, akıllı saatinizi temizlemek için %70 veya %75 izopropil alkol mendili ya da Clorox Dezenfektan Mendil kullanmanızı önerir.
- Kabloyu kontrol edin: Kabloda kesik veya açıkta kalan teller olup olmadığını kontrol edin. Ardından, şarj kablosunun ve adaptörünün prize güvenli bir şekilde takıldığından emin olun. Hala çalışmıyorsa, kabloyu farklı bir şarj adaptörü, priz veya USB bağlantı noktasıyla deneyin.
- Arızalı parçayı değiştirin: Şarj donanımının hangi bölümünde sorun olduğunu belirledikten sonra, bu parçayı değiştirin. Maksimum güvenilirlik için orijinal Apple Watch şarj cihazlarını ve kablolarını kullanın.
2. Yazılım Güncellemeleri
- Güncellemeleri kontrol edin: Bazen, Apple Watch pilinin arızalanması yazılım sorunlarından kaynaklanabilir. Yazılım güncellemeleri, güvenlik yamaları ve cihaz optimizasyonu sağlar, ancak bazen sorunlara da neden olabilir.
- Güncelleme yaparken şarja takılı tutun: Apple Watch'unuzun güncelleme sırasında donmasını önlemek için, güncelleme işlemi boyunca prize takılı tutmanız önerilir. En az %50 şarjlı olduğundan emin olun. Ayrıca, işletim sisteminizi tamamen güncellemek için kararlı bir Wi-Fi bağlantınızın ve yeterli depolama alanınızın olduğundan emin olun. Aksi takdirde, akıllı saatiniz veri bozulması riskiyle karşı karşıya kalır.
- Sıfırlama veya fabrika ayarlarına döndürme: Apple Watch'unuzu güncellediniz ve şarj sorunu devam ediyorsa, yan düğmeyi ve Digital Crown'u basılı tutarak yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Apple logosu görünene kadar basılı tutun.
- Fabrika ayarlarına sıfırlama: Tüm yöntemler başarısız olursa, Apple Watch'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Bu, akıllı saatinizi orijinal yazılımına geri döndürerek son güncellemeden kaynaklanmış olabilecek sorunları ortadan kaldırır.
3. Sıcaklık Sorunları
- Aşırı sıcaklıklardan kaçının: Apple Watch'unuz, diğer cihazların aksine, daha zorlu ortamlarda kullanılabilir. Ancak, aşırı sıcaklıklar şarj sorunlarına neden olabilir.
- Tavsiye edilen sıcaklık aralığını koruyun: Apple, çoğu Apple Watch modeli için 0 ila 35°C arasındaki ortam sıcaklıklarını önerir. Ayrıca, Apple Watch'un kullanılmadığı zamanlarda -20 ila 45°C arasındaki ortam sıcaklıklarında saklanmasını önerir.
- Aşırı ısınma belirtilerine dikkat edin: Apple Watch'unuz kabul edilebilir sıcaklıkların üzerine çıkarsa, saatin yanında kırmızı bir termometre simgesi görüntüleyebilir. Diğer aşırı ısınma belirtileri arasında telefon sinyalini kaybetme, uygulamaların kendi kendine kapanması, veri aktarımlarının yavaşlaması ve hatta şarjın tamamen durması sayılabilir.
- Soğumasını bekleyin: Tavsiye edilen ortam sıcaklığını korumak için Apple, saatinizi bileğinizden ve şarj cihazından çıkarmanızı önerir. Ardından, daha serin bir yere taşıyın ve tekrar şarj etmeyi denemeden önce soğumasını bekleyin.
Apple Watch'unuzdan Daha Fazla Verim Alın
Apple Watch'unuza iyi baktığınızda en iyi şekilde çalışacaktır. Bakımı ihmal ederseniz, cihazınızla ilgili sinir bozucu sorunlarla karşılaşmanız muhtemeldir.
Ancak bazı durumlarda, bakım ve yukarıdaki gibi basit düzeltmeler işe yaramayabilir. Apple Watch'unuzda fabrika hatası olabilir. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, Apple desteğine başvurun veya yetkili bir onarım merkeziyle bir değerlendirme randevusu alın. Apple Sınırlı Garantisi, Apple Watch'un kendisi ve kutuyla birlikte gelen diğer aksesuarlar dahil olmak üzere pil servisi kapsamını sunar. Garanti süresi, Apple Watch modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca, aksesuarları ayrı olarak satın aldıysanız, kendi sınırlı garantileri kapsamında olmalıdırlar