Ankara'dan kış tatili yapmak isteyenler için ulaşımı kolay ve güzel yerlere gitme fırsatı bulunmaktadır. İşte Ankara'ya en yakın kış tatili yerleri:

Ankara'ya En Yakın Kış Tatili Nerede Yapılır

Kartalkaya: Bolu iline yaklaşık olarak 2,5 saatlik bir mesafede bulunan Kartalkaya, Ankara'dan kış tatili yapmak isteyenler için popüler bir seçenektir. Kayak imkanları, konforlu oteller ve güzel manzaralar sunar.

Kartalkaya, Bolu ilinin doğu yakasındaki Köroğlu Dağları'nda yer alan bir kayak merkezidir. Türkiye'nin önde gelen kayak merkezidir. Grand Kartal Otel, Kartal Otel, Dorukkaya Otel ve Golden Key Kartalkaya her kış kayak severleri ağırlıyor. Kayak, kızak ve snowboard kiralama hizmetleri mevcuttur. Cafe Society, Oteller Meydanı'nda yer almaktadır. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Otellerin tatil ve eğlence amaçlı kullanımında oldukça yeterli görülmektedir. Manzara dev çam ağaçlarıyla bezelidir. Oteller 2000 m. İçerir. Zirve yaklaşık 2200 metredir. Zirvesi kayalıktır ve dağ çayırlarıyla kaplıdır. Kışın kar erimesi bazen 3 metreye ulaşıyor. Kayak sezonu Aralık ve Nisan ayları arasındadır. Manzara sadece çam ağaçlarıyla sınırlı değil. Bolu dağlarını ve Köroğlu dağlarını görebilirsiniz. Eteklerinde yaylalar bulunmaktadır. Yazma ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Kızılcahamam: Ankara'ya oldukça yakın olan Kızılcahamam, termal kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Hem kışın hem de yazın ziyaretçilerini ağırlar.

İlçede uzun yıllardan beri şifa olan şifalı sular Antik Çağ'dan bu yana kullanılmaktadır. Başta romatizma olmak üzere pek çok derdine derman olacak ürün arayanlar, özellikle yaz aylarında ilçeye gelerek 1-2 hafta konaklıyor.

Elmadağ: Elmadağ, Ankara'ya sadece bir saatlik mesafededir ve kış sporları için idealdir. Elmadag Kayak Merkezi, kayak ve snowboard yapmak isteyenler için harika bir seçenektir.

Bölge, soğuk ve sert kışların yaşandığı karasal iklimin etkisi altındadır. Yüksek olması ve dağlarla dönüşümlü olması nedeniyle gece-gündüz ve yaz-kış sıcaklıkları arasında büyük sorunlar yaşanıyor.

Başkent Ankara’da dolu yağışı etkili oldu Başkent Ankara’da dolu yağışı etkili oldu

Kar yağışları kasım ayında başlayıp nisan ayına kadar sürüyor. En çok yağış alan alanlar görülür. Sonbaharın son dönemlerinde sis görülür. Rüzgârın şiddeti güneydoğudan esen rüzgâra göre daha etkilidir.

Gölcük: Bolu iline bağlı Gölcük, Ankara'ya yaklaşık 2 saat uzaklıktadır. Gölcük Gölü ve çevresi doğal güzellikler sunar, özellikle yazın piknikçilerin tercih ettiği bir mekandır.

İlçenin arazi alanı yaklaşık 20.000 hektardır. Gölcük kenti, İzmit Körfezi'nin güney kıyılarında, körfezin doğu ucuna doğru, açıklığı 2 km'yi bulan bir düğüm noktası üzerinde kurulmuştur. Bağ, bahçe ve konutlarıyla kent, Samanlı Dağları'nın kuzey yamaçlarına kadar uzanıyor. Kentin idari ilişkileri doğuda İhsaniye Belediyesi, batıda Değirmendere Belediyesi, güneyde Şirinköy, Örcün ve Saraylı köylerinden oluşmaktadır. Kentin bölgelerinde İzmit Körfezi bulunmaktadır. Gölcük dağılımı içerisinde yer alan körfez, deniz etkileşimi ve güvenlik açısından oldukça elverişli koşullar sunmaktadır. Körfezin doğal bir liman olması nedeniyle antik çağlardan beri tersane kurma alışkanlığı Bizans döneminde, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde de devam etmiş ve 1927 yılında temeli atılan Gölcük Tersanesi bu duruma sebep olmuştur. Gölcük modern şehir olarak tescillendi. Kentin ilk çekirdeğini kıyıdaki askeri fabrikaların başında kurulan işçi lojmanları oluşturuyordu. Ordunun şartlarına göre askeri tersanenin burada bulunmasıyla birlikte hızlı bir şehirleşme sürecine giren Gölcük, 1940'lı yıllarda yaklaşık 5000 kişi izinliyken, 130.000 civarında nüfusuyla hızla tükenen bir şehir haline geldi. 2009 yılının - yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos depremine rağmen. gelmek. Gölcük'ün nüfusu 2019 yılı itibarıyla 165.663'tür. Bu nüfusun 83.703'ü erkek, 81.960'ı kadındır. Yüzde olarak: %50,53'ü erkek, %49,47'si kadın.

Karagöl: Karagöl, Çubuk ilçesinde bulunur ve orman içinde yer alır. Bu bölge, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenektir.

Abant Gölü: Ankara'ya yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunan Abant Gölü, eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Özellikle kışın karla kaplı manzarası ziyaretçilerini büyüler.

Abant Gölü Mudurnu ilçesinde bulunmaktadır. Bolu'nun 35 kilometre güneyinde, yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve 125 hektar alana sahip heyelan bariyer gölüdür. Suları tatlı olan gölün en derin yeri 18 metredir.

Abant Gölü ve çevresi 9 Haziran 2022 tarihinde milli park olarak ilan edilmiş,[1] Abant Gölü Milli Parkı Türkiye'nin 48'inci milli parkı olmuştur.

Köroğlu Dağları: Bolu iline yakın olan Köroğlu Dağları, doğa yürüyüşü ve trekking gibi aktiviteler için idealdir. Aynı zamanda kayak yapma imkanı da sunar.

Köroğlu Dağları, Türkiye'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde yer alan dağ sıralarıdır.

İç Anadolu bölgesini Karadeniz Bölgesine bağlar. Doğuda Osmancık civarındaki Kızılırmak kıvrımından batıda Bilecik civarında Sakarya vadisine kadar uzanır.

Kuzeyde Bolu-Ilgaz Dağları'ndan Devrez ve Ulusu-Gerede Çayı yatakları ile ayrılır. Güney sınırını Sakarya Nehri, Kirmir Çayı ve Kızılırmak ayırmaktadır.

Doğu-batı yönündeki dağların uzunluğu yaklaşık 400 km'dir. En yüksek noktası Aladağ'ın üzerindeki Köroğlu Tepesidir (2.400 m).

Diğer yüksek noktalar şunlardır: Özbek Dağı (2313 m), Kös Dağı (2096 m), Yıldırım Dağı (2034 m), (Öbek Tepesi-2013 m), Işık Dağı (1998 m) ve Semen Dağı (1882 m).

Köroğlu Dağları yoğun çam ve gürgen ağaçlarıyla kaplıdır. Bölgede yaşayan halkın büyük bir kısmı geçimini orman ürünlerinden sağlamaktadır.

Köroğlu Dağları'nın esnek genel iklimi, yaz ve kış bol yağış alan, Karadeniz iklimi dediğimiz durumdur. Ancak bölgenin güney kesimlerinin iklimi karasal iklime daha yakın olup bitki örtüsü açısından diğer bölgelere göre daha fakirdir.

Bu dağların arasındaki geçitlerden Çankırı, Kastamonu, Ankara, Zonguldak demiryolları ile Ankara, İstanbul, Beypazarı, Geyve karayolları geçmektedir.

Sarıkamış: Sarıkamış, Kayseri'ye yaklaşık 5 saat uzaklıkta olup kış sporları tutkunları için mükemmel bir destinasyondur. Sarıkamış Kayak Merkezi, kayak ve snowboard yapmak isteyenlere olanak tanır.

Sarıkamış Türkiye'nin önemli kış turizmi bölgeleri arasında yer almaktadır. Sarıkamış'ta kar kristal yapısı: 1 yıl 6 ay karla kaplı.

Ayrıca Micingirt Kalesi, Kızlar Kalesi, Yedi Kilise (Yenigazi) Kalesi, Zivin Kalesi, Köroğlu Kalesi, Zek (Sırataşlar) Köyü Kalesi ve özellikle Çar Nikola Konağı Sarıkamış'ın başlıca tarihi ve turistik yerleridir.

Unutmayın ki seyahat etmeden önce hava koşullarını ve otel rezervasyonlarını kontrol etmek önemlidir. Tatil planlarınızı yaparken hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurarak en uygun yeri seçebilirsiniz.

HABER: ÖMER YILDIZCI

Editör: ÖMER YILDIZCI