TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Gazze satılık kupon arazi değildir" TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Gazze satılık kupon arazi değildir"

Ankara’nın simgelerinden biri olan ve Cumhuriyet tarihinin başkentteki ilk parkı olma özelliğini taşıyan Güvenpark, Mart 2024’te başlayan kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından yeniden vatandaşların kullanımına açıldı. Ancak, parkın bazı bölümlerinin göz ardı edilmesi Ankaralılar'ın tepkisine neden oldu. Özellikle Adalet Bakanlığı tarafında yeterli düzenlemenin yapılmaması geniş yankı uyandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Güvenpark Kentsel Tasarım” projesi kapsamında park, modern yaya yolları, estetik kent mobilyaları ve genişletilmiş yeşil alanlarla donatıldı. Yeşil alan miktarı 9 bin metrekareden 13 bin 499 metrekareye çıkarılırken, ağaç sayısı 318’den 348’e yükseltildi. Parkın tarihini anlatan 20 fotoğraftan oluşan sergi duvarı da ziyaretçilere geçmişe yolculuk yapma imkânı sunuyor.

Güvenpark Adalet Tarafı

ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

Tarihi Güven Anıtı aslına uygun şekilde restore edilirken, anıt çevresindeki oturma alanları ve park içi yollar yenilendi. Atatürk Bulvarı tarafındaki kaldırım ve otobüs durakları modernize edildi, Milli Müdafaa Caddesi üzerindeki büfeler ise daha işlevsel hale getirildi.

Güvenpark’ta yapılan kapsamlı restorasyon çalışmaları Ankaralıların ilgisini çekerken, bazı bölümlerin yenilenmemesi tepki çekti. Özellikle Adalet Bakanlığı tarafının düzenleme dışında bırakılması, vatandaşların eleştirilerine neden oldu. Bozuk kaldırım kenarları ve çevresindeki atıklar ise oldukça tepki çekiyor. Bölge sakinleri ise alanın ağaç eksikliği ve bakım ihtiyacını “Ankara’ya, Atatürk’e yakışır şekilde ağaçlandırılsın ve bakımı gerçekleştirilsin” diyerek tepkilerini ortaya koyuyor. 

Muhabir: TUĞBA AKKESEN