Ankara'nın gürültüsünden sıkılanlar en iyi kamp alanlarını araştırıyor. Kamp yapmak isteyenler Ankara'nın en güzel kamp alanları 2023 Ankara kamp alanları (Ücretli, Ücretsiz) nerede? Ankara'da kamp nerede yapılır? Kamp yapmak nerelerde serbest? sorularını araştırıyor. İşte Ankara'da kamp nerede yapılır sorularının cevabı...

Ankara kamp alanları (Ücretli, Ücretsiz), Ankara'da kamp nerede yapılır?

Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı

Etrafının tamamen ağaçlarla çevrili olduğu bu tabiat harikası kamp alanının Ankara’ya olan uzaklığı 45 kilometredir. Beynam Atatürk Ormanı kamp yapılmaya oldukça uygun bir yer. Ayrıca piknik yapmak için de son derece keyifli bir alan. Orman içerisinde yemek yiyebileceğiniz ve kahvaltı yapabileceğiniz çeşitli restoranlar da bulunuyor. Kamp alanına giriş ücretsizdir. Kamp alanının içi yürüyüş yapmaya ve bisiklet sürmeye gayet uygundur. Kamp alanı ise Ankara’da bulunan Beynam köyünün içindedir. Köye yalnızca kişisel araçlar ile gidilebilir. Kamp alanına ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma aracı ne yazık ki yok.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: Kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun alanı, otopark, dinlenme tesisleri ve mangal yapabileceğiniz piknik üniteleri bulunmaktadır.

beynam-ataturk-ormani-kamp-alani-768x429

Kızılcahamam Işık Dağı Kamp Alanı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine yakın bir konumda bulunan Işık Dağı, genellikle trekking yapmak için çok sık tercih edilen yerlerden biridir. Buraya gittiğinizde etrafınızın tam anlamıyla çam ağaçları ile çevrili olduğuna tanık olacaksınız. Bu da eminiz size şehrin gürültüsünden uzakta huzur ve keyfi aynı anda verecektir. Yakınlarında suyu içilebilen bir göl bulunuyor. Çevrede ise herhangi bir tesis veya işletme yeri bulunmuyor. Buraya gelmeden önce ihtiyaçlarınızı önceden almanızı tavsiye ederiz. Kamp esnasında kontrollü ateşinizi yakabilirsiniz. Tuvalet bulunuyor fakat diğer kampçılar tarafından yapıldığı için pek kullanıma uygun sağlamlıkta değil. Işık Dağı ve çevresi için herhangi bir giriş ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: Kontrollü ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, WC ve çeşme.

isik-dagi-kamp-alani-768x512 (1)

Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı

Kurtboğazı Barajı, rahatlıkla piknik ve kamp yapabileceğiniz çevre yerlere sahiptir. Ankara’nın kuzeydoğusunda, şehir merkezine 60 km uzaklıkta bulunuyor. Kızılcahamam belediye toplu taşıma otobüsleri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz ancak son duraktan baraj yerine 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekecek. Herhangi bir market bulunmuyor. İhtiyaçlarınızı Kızılcahamam ilçe merkezinde temin ederek gelmeniz iyi olacaktır. Ateş yakmak kontrollü olmak şartıyla serbesttir. Tuvalet ve çeşme gibi yerler ise bulunmuyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: Acil durumlarda su ve yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç yazlık ev bulunmaktadır.

kurtbogazi-baraji-kamp-alani-696x466

Kesikköprü Kamp Alanı

Ankara’nın Bala ilçesinde Kırşehir il sınırına yakın bir noktada yer alan Kesikköprü kamp alanı her iki şehrin doğa ve kamp severleri tarafından gelinen yerlerden biridir. Kamp alanında suyu temiz olan bir göl bulunuyor. Burada kamp deneyimi yaşayabileceğiniz gibi gölde rahatlıkla yüzebilir ve balık tutabilirsiniz. İşletmelerin bahçelerinde çadırınızı kurabileceğiniz alanlar mevcut. Tuvalet ve restoran gibi yerler de bulunuyor ve mangal da yapabiliyorsunuz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, masa ve piknik üniteleri, restoran, bisiklet parkuru ve yüzmek.

cubuk-karagol-tabiat-parki-kamp-alani-768x512

Çubuk Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara’nın kuzeyinde şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çubuk Karagöl Milli Parkı’na ulaşım oldukça kolaydır. Milli Park içerisinde kamp yapılmaya izin veriliyor ancak gece kalınmasına ne yazık ki izin yok. Kamp süresi aksam saat 21.00’da bitiyor.  Yürüyüş yapmayı seviyorsanız göl kenarında doğa ile iç içe keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Doğal manzaraları ile ziyaretçilerini büyüleyen Karagöl Milli Parkı, oyun ve mangal alanlarının yanı sıra ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet yerlerine de sahiptir. Milli parka giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Wi-Fi hizmeti ise yoktur.

Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil ve kamyonet 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 108 TL, otobüs 216 TL, 1 ünite günübirlik çadır konaklama ücreti 30 TL, günübirlik misafirhane konaklama ücreti 110 TL.

Kamp Olanakları: Giriş kontrol noktası (güvenlik) güvenlik noktaları, çeşme, büfe, gölet, kamp alanı, etkinlik alanı, WC, konaklama tesisi, mescit ve çocuk oyun alanı.

egriova-tabiat-parki-kamp-alani-768x513

Eğriova Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Eğriova Tabiat Parkı, yayla ve tabiatının diğer tüm güzelliği ile doğaseverleri kendine çeken bir yerdir. Göl çevresinde çadır kurarak doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi sevenler için de harika bir yer. Çadır dışında kır evlerinde de konaklama yapma imkânı bulunuyor. Restoran, tuvalet, masa ve bank ve çadır konaklama alanı burada mevcuttur. Giriş ücretlidir. Park alanı içerisinde bisiklet sürebilir, ok atabilir ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Wi-Fi hizmeti ise yoktur.

Kamp Ücreti: Şahıs 10 TL, öğrenci 5 TL, bisiklet 10 TL, motosiklet 20 TL, otomobil ve kamyonet 30 TL, minibüs 90 TL, midibüs 160 TL, otobüs 270 TL, 1 ünite günübirlik çadır konaklama ücreti 40 TL, günübirlik misafirhane konaklama ücreti 115 TL.

Kamp Olanakları: Giriş kontrol noktası (güvenlik), güvenlik noktaları, Çeşme, WC, büfe, kır evi, gölet, kır lokantası, çadır konaklama alanları, etkinlik alanı, çocuk oyun alanı ve iskele.

kesikkopru-kamp-alani

Kamp yapmak nerelerde serbest?

Yazılı mevzuatta doğada, ormanlarda, kamusal alanlarda, kamp yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir yasak bulunmamaktadır. Kamp yapmak için kurulmuş ve işletilen ruhsatlı kampçılık işletmelerinde kamp yapmak veya çadır kurmak ile ilgili herhangi bir yasak bulunmamaktadır.

Editör: Arda Özden