1 Kasım itibarıyla yürürlüğe giren Aile Hekimliği Performans ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı çıkan sağlık çalışanları ve 15 sivil toplum kuruluşu, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek Sağlık Bakanlığı'na seslendiler. Çağrıya, CHP Sağlık Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz'da destek verdi.

Sağlıkçılardan Ankara’da Bakanlığa Tepki Bu Gemi Yürümez!

"HAKKIMIZI ALMAK İÇİN BURADAYIZ"

Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu adına konuşan Canan Şahin, Sağlık Bakanlığına yönelik eleştirilerde bulundu. Şahin, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ebe ve hemşirelerin yaşadığı mali ve iş yükü sorunlarına dikkat çekti:
“Bugün burada vatandaşlarımıza nasıl daha faydalı olabileceğimizi konuşmak isterdik. Ancak tarumar edilen özlük haklarımız ve bizi görmezden gelen bakanlığımıza karşı sesimizi duyurmak için toplandık” diyen Şahin, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti.

Ankara'da korkunç olay! Boşanma aşamasındaki eşine ateş etti Ankara'da korkunç olay! Boşanma aşamasındaki eşine ateş etti

"NÖBET TUTMAYA ZORLANIYORUZ"

Şahin, Aile Sağlığı Çalışanlarının mali kayıplarına neden olan 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nun revize edilmesi gerektiğini belirtti. Sözleşmeli tavan ücretlerin 1,5 katından 3 kata çıkarılmasının elzem olduğunu söyleyen Şahin, aksi halde hak edişlerin tavana takılarak karşılık bulamadığını dile getirdi. Entegre aile hekimliği çalışanlarının gereksiz nöbetlere zorlandığını belirten Şahin, nöbet sonrası izin kullandırılmamasını ve ücret kesintilerini eleştirdi, “İhtiyaç olmadığı halde nöbet tutmaya zorlanıyoruz. Nöbet izni kullandırılmıyor ve mesaiye devam etmeye zorlanıyoruz. Aksi halde ücretlerimiz kesiliyor.”

Sağlıkçılardan Ankara’da Bakanlığa Tepki Bu Gemi Yürümez!

"İŞ GÜVENCESİ OLMADAN ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ"

Ayrıca aşı tedariği ve lojistik sorunlar nedeniyle çalışanların performans sisteminde haksız kesintilere maruz kaldığını vurgulayan Şahin, bu durumun ahlaki olmadığını ifade etti. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için etkili adımlar atılmadığını belirten Şahin, güvenlik önlemleri alınmayan ortamlarda çalışmak istemediklerini söyledi. “Zulüm yönetmeliğiyle getirilen sözleşme feshi tehdidini sürekli üzerimizde hissediyoruz. İş güvencesi olmadan çalışmak istemiyoruz” dedi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün önünde toplanan sağlık çalışanları," Bu gemi böyle yürümez" diyerek yönetmeliğin enflasyon farkını bile karşılamadığını ve mevcut durumun bir “kölelik sistemi” kurmayı amaçladığını ifade ettiler. 

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ